De jubilarissen.
De jubilarissen. Foto: Bernadet te Velthuis

Na 86 jaar laatste jaarvergadering FNV Bouw afdeling Lichtenvoorde-Aalten

Lichtenvoorde - In een vol Zwanewiek van Hotel Restaurant 't Zwaantje, hield de FNV Bouw afd. Lichtenvoorde-Aalten op maandag 2 februari haar laatste jaarvergadering.

Verschillende vergaderingen zijn er geweest met onder andere oud-bestuurders van bondgenoten Hans Mooy en Riet Buijs van Abvakabo en de afdeling FNV bouw Groenlo om te komen tot een FNV lokaal Oost Gelre. Kortom, een jaar die in het teken stond van de nieuwe Vakbeweging. Na een jaar van vergaderen op landelijk niveau en nadat alle vouwen en obstakels waren glad gestreken is er sinds november 2014 die nieuwe vakbeweging. Een bond die per 1 januari van start is gegaan. "De nieuwe vakbeweging heeft als motto dichter bij haar leden te willen staan. Toch zien wij in de praktijk juist een teruggang. We hebben het afgelopen jaar als bestuur veel gepraat over de rol van onze afdeling in die nieuwe vakbond." In de huidige nieuwe vakbond mag FNV Bouw afdeling Lichtenvoorde-Aalten als afdeling nog tot 2017 blijven doordraaien. Maar liever ziet men in de gemeente Oost Gelre een nieuw netwerk die FNV lokaal gaat heten. Een netwerk met vrijwilligers die uit verschillende vakbonden afkomstig zijn en voor de leden activiteiten gaan organiseren. Hoe het verder gaat hangt af van een vergadering op 2 maart met Wilco Veldhorst, bestuurder lokaal regionaal. "We zullen met hem bekijken en met de afdeling Groenlo wat in Oost Gelre nog mogelijk is, maar niet meer met deze bezetting. Ik dank u namens het voltallige bestuur en oud-bestuursleden voor het vertrouwen die u ons als leden gaf in de afgelopen 86 jaar dat deze afdeling heeft bestaan", aldus Carel Baks.

Huldiging jubilarissen
Na alle verplichte nummers ging Dhr F. Boonstra. (regiobestuurder FNV Bouw) over tot het huldigen van de jubilarissen. Er werden 28 leden gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap, 18 leden voor 40 jaar lidmaatschap, 7 voor 50 jaar lidmaatschap, 10 voor 60 jaar lidmaatschap en voor maar liefst 70 jaar lidmaatschap werd Dhr G. Krabben uit Harreveld gehuldigd. Als bijzonder cadeau buiten de oorkondes, speldjes en bossen bloemen, werden aan alle jubilarissen het boek 100 jaar vakbeweging in Lichtenvoorde met de pakkende titel Eendracht maakt Macht overhandigt.

Op de foto vlnr: Dhr G Krabben 70 jr lid, Dhr A Hengevelt 50 jr lid, Dhr F Vinkenvleugel 60 jr lid, Dhr H Althof 60 jr lid, Dhr H Beuting 50 jr lid, Dhr H Becker 50 jr lid, Dhr H Weeber 60 jr lid, Dhr H Stortelder 50 jr, Mevr A Weeber- Mengers 50 jr lid, Dhr J Klein Avink 50 jr lid, Mevr A Arink – Tanck 60 jr lid en Dhr H Engelbarts 60 jr lid.