Iedere dag open- en aanmelddag bij

Daltonschool Het Hof Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Voor Daltonschool het Hof zijn vaste open dagen niet nodig, ouders en kinderen zijn dagelijks welkom. Als je echt wilt weten wat de sfeer op school is en hoe er gewerkt wordt, geeft een reguliere dag tenslotte een beter beeld.

Bij Het Hof staan het hele jaar door thema's centraal staan waar alle klassen aan werken. De leerlingen krijgen hieromtrent weektaken en krijgen zelf de verantwoordelijkheid om de taken af te ronden. Zo mogen de meeste leerlingen zelf bepalen op welk moment zij zelfstandig of samen met een of twee klasgenoten werken aan de taken. Ook werken ze regelmatig samen met een leerling uit een andere, hogere klas. Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid en Samenwerken dat zijn de drie Dalton pijlers die door alle schooljaren zit verweven.

Verder zijn er steeds meer ontwikkelingen, waarvan de oprichting van een leerlingenraad al een feit is. Zo kunnen leerlingen invloed uitoefenen op de keuzes die de school maakt. Iedereen die nieuwsgierig is, is van harte welkom eens een kijkje te komen nemen. Wilt u een rondleiding door de school? De leerlingen staan te trappelen om deze te verzorgen. Zie de website met artikelen, foto's en een schoolfilm voor een impressie.


www.obshethof.nl