Ramon van Rossum (Rova) en Pascal Bennink (Jumbo).
Ramon van Rossum (Rova) en Pascal Bennink (Jumbo). Foto: Bernadet te Velthuis

Pascal Bennink verrast door nominatie en overhandiging gouden container

Lichtenvoorde - Vorige week stond al vermeld in Elna dat Jumbo Bennink genomineerd en verkozen was tot meest afvalvrije ondernemer. Woensdagochtend 4 februari om 11.00 kwam Ramon van Rossum namens de ROVA om een gouden container te overhandigen aan Pascal Bennink, filiaalmanager van Jumbo Bennink Lichtenvoorde.

Voor Pascal Bennink kwam dit als een totale verrassing: "Ik weet niet zo goed hoe dit tot stand is gekomen, maar ben zeker vereerd! Wij vinden het belangrijk om duurzaam en milieubewust te werken en proberen hier ook nóg meer in te groeien". Ramon van Rossum legde namens de ROVA uit: "Een onderdeel van het project '100-100-100' (100 dagen zonder afval leven) was de opdracht: nomineer een lokale winkelier die goed meewerkt om afval te verminderen. Ellen Bakker uit Lichtenvoorde nomineerde hiervoor jullie winkel, omdat jullie overrijpe bananen gratis meegeven. Dit vinden wij een geweldig initiatief om voedselverspilling te verminderen".
Pascal Bennink:"Leuk initiatief! Overigens wil ik nog wel even benadrukken dat we alleen kwalitatieve producten laten proeven/meegeven, dus enkel producten die nog ruim binnen de t.h.t. datum zijn (voor het geval men bij ´overrijp´ een ander idee krijgt). Overigens kunnen klanten altijd op meerdere afdelingen onze producten proeven."