Maak geluksstenen en kettingen van zeep bij KIDSclub 't Hooiland

Lichtenvoorde - Iedere laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur zal er een activiteit georganiseerd worden door KIDSclub 't Hooiland. Daarnaast zullen er in de vakanties extra activiteiten plaatsvinden. Start en eindpunt is altijd wijkgebouw de Schoppe aan de Johannes Vermeerstraat 50 in Lichtenvoorde. De KIDSclub wordt opgesplitst in 2 groepen: 4 t/m 8 jaar en de 9 t/m 12 jaar. Voor beide groepen is, waar nodig, een apart programma.

Voor de vakantie is er al een leuke activiteit, namelijk: Speksteen workshop (www.kunstmetkoldeweij.nl). Dit vindt plaats op woensdagmiddag 18 februari van 14.00 tot 16.00 uur en heet: "Je eigen gelukssteen".
Met het speksteen, afkomstig is uit Braziliƫ en China, gaan de kids een eigen gelukssteen maken. Speksteen is een zacht materiaal dat gemakkelijk bewerkt kan worden met raspen en schuurpapier. Zo leren ze het planmatig weghalen van materiaal en het omzetten van 2 naar 3 dimensionale vormen.

Er wordt uitleg gegeven over het materiaal speksteen, het gebruik van gereedschap en schuurpapier. Aan het eind wordt de gelukssteen in de bijenwas gezet; zo wordt de kleur verdiept en de steen waterafstotend gemaakt. Maximaal 50 kinderen kunnen meedoen dus geef je snel op!

Zeepkettingen maken
Wijkgebouw de Schoppe is op 28 februari verhuurd dus wordt deze activiteit verplaatst naar zaterdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Het thema is "Zeepkettingen maken". Naast het Zeepkettingen maken is er een buitenspeelprogramma opgezet. De kinderen gaan in meerdere groepen uiteen om de Zeepkettingen te maken.

Beide activiteiten zijn bedoeld voor beide groepen kinderen. Ouders zijn uiteraard ook welkom voor hand- en spandiensten en een kop koffie! Meedoen is gratis. Opgeven kan via kidsclub@hethooiland.nl tot 2 dagen voor de desbetreffende activiteit.