Wil Heinst ontvangt oorkonde van Wim Fennis, voorzitter DTBN
Wil Heinst ontvangt oorkonde van Wim Fennis, voorzitter DTBN Foto: Bernadet te Velthuis

Uit handen van de voorzitter ontving Wil een oorkonde en de titel 'Erelid' van de bond

Wil Heinst in het zonnetje gezet

Lichtenvoorde - Wil Heinst is zeer actief met het organiseren en promoten van dynamictennis en andere activiteiten in Oost Gelre en de Achterhoek. Op zaterdag 7 februari werd Wil in het zonnetje gezet tijdens een lunchbijeenkomst in Gennep. Uit handen van de voorzitter van de DTBN, Wim Fennis, ontving Wil een oorkonde en de titel 'Erelid' van de bond en sprak Wim hem toe in een speech:

Denkend aan Wil (Heinst) denk ik aan humoristische verhalen over het wel en wee van tafeltennis, dynamictennis en andere interessante sporten. Wat ken en kende jij veel mensen in de sportwereld! Wil vroeg mij zo rond de herfst van 2003 eens mee te gaan naar een bestuursvergadering ten huize van Els van der Kemp. Het was een knusse locatie en de sfeer was prima. Een zekere Ludo van Dinther zat de vergadering voor en ik had al snel het idee dat hij blij was om met iemand kennis te maken die op termijn het voorzitterschap zou kunnen overnemen. Het heeft al met al toch nog wel zo'n dikke twee jaar geduurd, voordat dit ook echt het geval was. Wil Heinst heeft hierbij als uitstekende bruggenbouwer gefungeerd en mij in die tussentijd het nodige aan kennis en wetenswaardigheden bijgebracht.
Wil heeft mij eveneens bijzonder veel geleerd over inhoudelijke zaken van sport in het algemeen en dynamictennis in het bijzonder. Wat je ook aan Wil vroeg, hij wist op bijna alle vragen een passend antwoord te geven en hij was ook nog een wandelende kalender die geen mobiel of agenda nodig had. Chapeau, Wil! Ik vind het jammer dat Wil afgelopen november afscheid heeft genomen van het bestuur; dit is zeer zeker een groot gemis binnen het bondsbestuur en voor de DTBN als sportbond. Wil, jouw verdiensten voor de bond zijn zo talrijk, dat ik mij wil beperken tot de meest belangrijke activiteiten:
De promotie van dynamictennis in de Achterhoek en het behulpzaam zijn bij het oprichten van DT- verenigingen, het geven van vele demonstratiepartijen overal in den lande (samen met broer Henk en Siny Huiskamp), het ontwerpen, wijzigen en formuleren van statuten, huishoudelijk-, toernooi- en competitiereglement,
rol van voorzitter van de commissie PR & Communicatie, stukjes redigeren voor de Nieuwsbrief, organiseren van Kniepertjestoernooien (wederom samen met broer Henk en Siny Huiskamp) en het leggen van talrijke contacten met bondsbesturen en sportkoepels, zoals NTTB, Badminton Nederland, de ANBO, de NCSU en de NKS.

Overigens geef ik Wil groot gelijk om op zijn leeftijd het wat rustiger aan te doen. Samen met Trees zal je meer tijd kunnen besteden aan mooie wandelingen, fietstochten of reizen naar Aruba (waar je zoon woont) of andere landen. We zullen je overigens nog regelmatig aantreffen bij prijsuitreikingen, het promoten en het stimuleren van jeugd- en andere activiteiten binnen dynamictennis. Wil, ik dank je voor je enorme inzet en deskundigheid tijdens je actieve periode als lid van het bondsbestuur en als voorzitter van de DTBN en ik wens jouw en Trees bijzonder veel gezondheid, reislust en vitaliteit toe.

Wim Fennis, voorzitter