Gendringen 1 - RKZVC 1: 0 - 2 (0 - 1)

RKZVC komt goed uit winterstop voor
eerste competitiewedstrijd

Zieuwent - Hoewel RKZVC een paar goede resultaten boekte tegen hoger spelende ploegen in de afgelopen oefenwedstrijden is het toch altijd de vraag hoe je uit de winterstop komt in de eerste competitiewedstrijd. Het resultaat was er wel, maar het spel hield vandaag niet over.

RKZVC begon wel met enkele aardige kansen. Eerst kon Sven Jurjus in de 4e minuut een dieptepass van Michiel Krabbenborg achter de Gendringse verdediging net niet goed op snelheid mee nemen om tot een goede kans te komen. Enkele minuten later kopte Toby Bokkers een corner net naast. Daarna kreeg Gendringen optisch een veldoverwicht zonder dat dit uitgespeelde kansen opleverde. Voor rust waren twee schoten van afstand hun gevaarlijkste wapenfeiten. Het eerste schot was na een kwartier maar dat ging via een Zieuwents been naast. Op slag van rust verraste een laag schot (zwabberbal) van 35 meter Wesley Keegstra bijna maar hij kon er nog net de hand achter krijgen waarna hij de bal in 2e instantie kon oppakken. In de 30e minuut kon Gendringen de bal na een corner van Jouke Knippenborg niet goed wegwerken waarna Bram te Molder als snelste reageerde en de 1-0 voorsprong van dichtbij intikte.

Na rust was de strijd iets opener waarbij Gendringen wederom het meeste balbezit had. Drie minuten na rust was Kelvin Meijer van Gendringen als eerste gevaarlijk maar zijn lob vanuit een schuine hoek viel op het dak van het doel. Het gevaarlijkst van Gendringense kant waren vaak de standaard situaties die soms tot kleine scrimmages leidden. Tien minuten na rust blokte een snel uitlopende Wesley Keegstra een schot van Gendringen en in dezelfde minuut ging na een corner van Gendringen hun doelpoging van dichtbij maar net naast. Een sporadische uitval van RKZVC bezorgde in de 60e minuut Jouke Knippenborg op links een kans maar zijn bal rolde een halve meter voorlangs. De laatste Gendringse kans kwam in de 65e minuut na een mooie aanval over links maar werd vanaf 11 meter hoog over geschoten. In de 74e minuut, wederom na een corner van Jouke Knippenborg, kon een schot van Bart te Focht nog net gekraakt worden zodat de keeper nog vrij eenvoudig de bal kon oppakken. Twee minuten later was het na een counter over rechts met Bram te Molder en Sven Jurjus wel raak. De voorzet van Sven werd door Bern Hummelink midden voor goal beheerst omgezet in de 2-0 eindstand. Gendringen bleef in het resterende kwartier wel proberen de aansluitingstreffer te vinden maar creƫerde geen kansen meer. RKZVC bleef op de counter loeren maar miste enkele keren net de nauwkeurigheid om er een echte kans van te maken.

De volgende wedstrijd is zaterdag 14 februari thuis tegen ONA '53 (Wageningen).