Diane Dieker.
Diane Dieker. Foto: PR

Haar hulp zorgt ervoor dat zelfstandig wonen nog zo lang mogelijk kan

Diane biedt hulp aan ouderen

Lichtenvoorde - Diane Dieker uit Lichtenvoorde (42) biedt de helpende hand. Met ingang van 1 februari 2015 is ze haar eigen servicebureau Ouderenservice Diane begonnen. Diane heeft een 'klik' met ouderen. Tijdens haar werk in verzorgingstehuizen heeft ze ervaren hoeveel voldoening het geeft.

Diane: "Door voor mijzelf te beginnen kan ik werken op mijn manier. Dit is met meer aandacht en een luisterend oor. Verder breng ik gezelligheid mee. Ik wil iets betekenen voor de oudere medemens en tegelijk datgene doen wat ik zo ontzettend leuk vindt."

´De zorg verandert´ u hoort het de laatste tijd vaak. De overheid wil toe naar een samenleving waarin mensen zolang mogelijk zelfredzaam zijn. De klemtoon komt steeds vaker te liggen op mantelzorg. Maar als hulpbehoevende is het soms lastig om een beroep te doen op iemand. En er is de druk op mantelzorgers.

Diane: "Al vanaf mijn jeugd voel ik me al betrokken bij ouderen. Als kind hielp ik al spontaan ouderen in hun volkstuintjes en deed ik boodschappen voor ze. Later in mijn jeugd kwam mantelzorg in ons eigen gezin aan de orde. Ik heb jarenlang met veel liefde de zorg voor mijn ouders op me genomen. Ik weet uit ervaring hoe het is om hulp te bieden." Hoe graag je ook zelf alles voor je ouders, buren of familie wilt doen, vaak is het om uiteenlopende redenen lastig. Bezoeken van een huisarts of opticien of kleding kopen kost veel tijd. Hoe fijn is je zaken uit handen te geven.
Diane vervolgt: "Ik bied ondersteuning en begeleiding aan ouderen in de breedste zin van het woord. Ze kunnen mij onder andere inhuren voor de begeleiding naar ziekenhuis of huisarts, het tijdelijk vervangen van de mantelzorger, boodschappen doen, uitgaan, wandelen, samen koken of licht huishoudelijk werk. Mijn hulp zorgt ervoor dat zelfstandig wonen zo lang mogelijk kan." Diane: "Ik ga altijd eerst bij de mensen langs voor een vrijblijvend gesprek. De mensen betalen alleen de uren die ze van mij afnemen. Ik werk ook 's avonds en in het weekend. Mensen kunnen mij éénmalig maar ook structureel inhuren."


www.ouderenservicediane.nl
06-226 319 34