Wolkenloze optocht in Harreveld.
Wolkenloze optocht in Harreveld. Foto: PR

Prins Rob II en Prinses Aleike gingen de afgelopen carnavalsdagen vol enthousiasme los gesteund door het jeugdpaar

Carnaval 2015 ook in Harreveld één groot feest met CV de Zandbieters

Harreveld - Onder leiding van carnavalsvereniging De Zandbieters is in Harreveld ook in 2015 weer enthousiast carnaval gevierd.

Prins Rob II en Prinses Aleike gingen de afgelopen carnavalsdagen vol enthousiasme los, daarbij kregen ze steun van het jeugdpaar prinses Annabel en jeugdadjudant Liselot. Bij elke gelegenheid gingen zij voorop en waren zij de gangmakers.

Kindercarnaval
Op woensdagmorgen was het voor het prinsenpaar rustig beginnen op de peuterzaal. Op de donderdagavond een uitstapje naar de 85+-ers. Tevens bezoeken ze de zieken, zij kregen een fruitschaal. Vrijdagochtend in de groepen 1 t/m 4 waren Cas Wolters en Celine Krabben hartstikke trots. Zij werden uit de steek van de prins getrokken tot mini-jeugdprins en mini-jeugdprinses. 's Middags bij de hoogste 4 groepen van de basisschool deden 8 groepen mee aan de playbackshow. Uiteindelijk wonnen Naut, Dirk en Merijn met het nummer van Jochem Meijer, Mijn dag. 's Avonds werd door groep acht en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs nog flink gefeest met DJeroen.


De Zandbieters hebben dit jaar onder aanvoering van Pastoor Pikkemaat en in samenwerking met muziekvereniging St. Agatha, een carnavalsviering georganiseerd. Pastoor Pikkemaat had zijn preek volledig op rijm. Daarna werd men begeleid naar De Boer, waar burgemeester Annette van Bronsvoort en pastoor Pikkemaat was er een succesvolle avond voor de goedgevulde zaal 50-plussers.

Grote carnavalsoptocht
De optocht in Harreveld blijkt al jaren van een constante hoge kwaliteit wat betreft humor en originaliteit. De strijd ging dit jaar tussen de Kerkstraat 2, met twee eerste prijzen bij de A-wagens (Ja Koe Zie) en de C-wagens (In de stoete lopen), De Achterbos en de Ursulastraat en net daarachter de Varsseveldseweg.

De Heide pakte verrassend de eerste prijs mee bij de B-wagens met hun wagen 'Wij komen goed uit de verf'. Bij de individuelen gingen 'de Vriendjes' met 'BOB' met 338 punten net voor groep 'Ontwijkt' (336 punten) met de eer strijken. Het feest ging daarna helemaal los bij zaal De Boer met de band Nightwind in combinatie met een eigen DJ. Traditiegetrouw werd het carnaval net voor de vasten afgesloten met het Slotbal. The Sandbeatles, met bandleden van Harreveldse bodem, speelden goed ontvangen afwisselende muziek. Klokslag 00.00 uur werd de vlag gestreken en kon er haring gehapt worden.

De pastoor deed zijn preek volledig op rijm

Kruukske van verdienste
Dit jaar is het Kruukske van Verdienste voor Gerrie Karnebeek, al lange tijd als vrijwilliger actief voor verschillende organisaties binnen Harreveld. Een comité van een wijkhoofd, een lid van de Raad van Elf, de Adjudant, een bestuurslid en de voorzitter overlegt in de weken voor carnaval over de namen van potentiële kruukske-ontvangers en dit jaar is besloten deze uit te reiken aan Gerrie Karnebeek.

Gerrie vindt het belangrijk om te onderstrepen dat hij al zijn vrijwilligerswerkzaamheden steeds samen met anderen heeft gedaan en wil daar uitdrukkelijk aandacht voor vragen. Als je het samen aanpakt dan kan het werken, in je eentje krijg je het niet voor elkaar.

Einduitslag
1 Kerkstraat 2 - 1071 punten, 2 Achterbos - 1043), 3 Ursulastraat - 1037, 4 Varsseveldseweg - 1011, 5 Heide - 1010, 6 Kerkstraat 1 - 979, 7 Rector H/Looweg - 970, 8 Freule van Dorth - 916 en 9 Blaauwgeerstraat - 679.

Individuelen
1 De Vriendjes - 338, 2 Ontwijkt - 336, 3 W.K. - 330, 4 De klungels - 329, 5 Wijk ons - 310 en 6 DKCH - 269.


www.zandbieters.nl