Herbert Pietersz, Carla Paul, Ellen en Frank Leemrijse.
Herbert Pietersz, Carla Paul, Ellen en Frank Leemrijse. Foto: PR

Om kampioen te worden zou een gelijkspel voldoende zijn geweest

LBC R2 ongeslagen kampioen in Almelo

Lichtenvoorde - LBC R(ecreanten) 2 moest naar Almelo, om daar de laatste en beslissende wedstrijd te spelen. Om kampioen te worden hadden de spelers nog 4 punten nodig, dus een gelijkspel (4-4) zou voldoende zijn. De LBC-ers hadden de thuiswedstrijd eerder met 6-2 gewonnen.

Ook in Almelo werden de wedstrijden door elkaar gespeeld. Er werd begonnen met heren enkel.

Herbert en Frank moesten weer warm gespeeld worden, de 1ste set ging verloren, de 2de werd gewonnen en de 3de werd nipt met 22-20 verloren.

Ook de damesdubbel van Carla en Ellen werd een 3-setter. De 1ste werd verloren, de 2de gewonnen en de 3de werd met 21-17 verloren. Tussenstand 2-0 voor Almelo.

Heren enkel
De heren enkel van Frank leek een makkie te worden, 1ste set 21-7. In de 2de set herstelde de tegenstander zich echter en werd Frank verslagen met 21-16. De 3de set trok Frank aan het langste eind met 21-11.

Tegenslagen
Carla had niet zoveel moeite met haar tegenstandster, die nog een jetlag had van haar vakantie naar Turkije(!). In 2 sets werd er gewonnen. Tussenstand: 2-2.

Ellen kreeg geen voet aan de grond en verloor in 2 sets, evenals Herbert die niet opgewassen was tegen Vedat; hij was niet meegegaan naar Turkije en had dus ook geen jetlag. Tussenstand 4-2 voor Almelo.

Beide mixen winnen
LBC moest nu de beide mixen winnen. Carla en Herbert wonnen in 2 sets. Ellen en Frank maakten het heel spannend: de 1e set werd verloren, de 2e gewonnen en de 3e moest de beslissing brengen. Ellen en Frank wonnen met 21-18. Het kampioenschap was bereikt!

Ook nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website.


www.lbc72.nl