Longa '30 na penalty's door

Lichtenvoorde - Longa '30 1 heeft zich geplaatst voor de laatste 16 van het bekertoernooi. Nadat de wedstrijd tegen Babberich op 2-2 was geëindigd, nam de ploeg van trainer Jeroen van Haaren de strafschoppen beter en mag daarom door naar de volgende ronde. Het is lang geleden dat Longa '30 zo ver in de beker is gekomen (voor het laatst in het seizoen 2008/2009).

Al na 6 minuten scoorde Freek Heinsbroek op aangeven van Thomas Kerperien de 1-0. Na een kwartier spelen stond het weer gelijk na een cornerbal die in tweede instantie weer ingebracht en afgerond werd. Een minuut later stond Longa '30 toch weer op voorsprong: Thomas Kerperien kopte een cornerbal van Tim Bader hard binnen: 2-1. In het vervolg van de eerste helft leek Longa '30 de betere ploeg en kreeg het ook enkele kansen (vooral uit corners en vrije trappen) om de score uit te bouwen, maar dit lukte niet.

In de tweede helft nam Babberich het heft in handen en scoorde in de 66e minuut de gelijkmaker. In het vervolg kregen beide ploegen nog kleine kansjes, maar uiteindelijk moest een strafschoppenserie de beslissing brengen. Voor Longa '30 schoten Tim Bader, Freek Heinsbroek, Tom Ebbers en Floris Eskes de bal goed binnen, bij Babberich zag Shapoul Ali zijn inzet gestopt worden door de jarige doelman Gijs Sanders en schoot Eldridge Rojer de bal hoog over.

In de volgende ronde neemt Longa '30 het op tegen Woezik, de koploper in de 2e Klasse.

Opstelling Longa '30: Sanders, Elferink, Orriëns (62. Wolters), Hoijtink, Hulshof, Ebbers, Eskes, Bader, Heinsbroek, Kerperien (46. Wiegerinck) en Te Veldhuis (72. Wallerbos).