Het Marianum-team Olympic Moves.
Het Marianum-team Olympic Moves. Foto: PR

Olympic Moves Veldloop

Olympic Moves is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Olympic Moves is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij jongeren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationale kampioenschap voor scholen. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Via selectieprocedures op middelbare scholen en de regionale kampioenschappen nemen circa 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen, dit is bijna de helft van de scholen, deel aan Olympic Moves.

Olympic Moves wordt in Nederland georganiseerd door NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO), Coca-Cola en Achmea.

Successen voor het Marianum
Tijdens de regiofinale Olympic Moves veldloop, die in Nijmegen plaatsvond, behaalde Marianum weer een aantal successen. In de categorie jongens klas 1, 1800 meter werd Connor Kluivers royaal winnaar na een zeer slim gelopen race.
Ook bij de categorie jongens klas 3 werd goed gelopen. Hier werd Abdi Abdul Mohammed als 3e geklokt over de afstand van 2800 meter. Dit team wist zich in de eind ranking als derde te plaatsen en gaat dan ook direct door naar de Schoolfinals, die op vrijdag 5 juni in Amsterdam plaatsvindt.

Een naam hoog te houden
De andere deelnemende teams van Marianum moeten nog even op de definitieve plaatsing voor Amsterdam wachten, maar ook deze teams hebben bijzonder goed gepresteerd en er zullen zeker nog wel wat teams doorgaan naar Amsterdam. Door de successen van de afgelopen jaren heeft Marianum een goede naam hoog te houden in Amsterdam.


www.kvlo.nl/evenementen/olympic-moves
www.nocnsf.nl/OlympicMoves
www.achmea.nl/over-ons/sponsoring/nocnsf

Het plezier van samen sporten laten beleven