Een van de stukken van de KVT-expositie 2013.
Een van de stukken van de KVT-expositie 2013. Foto: PR

Terug in Den Diek

Schilderen en werken met klei bij KVT

Lichtenvoorde - Na een verblijf van enkele maanden in het mooie oude Meestershuus is de vereniging KVT weer terug op de vertrouwde plek in Den Diek. In het prachtig opgeknapte gebouw is lokaal 2, de werkruimte van de vereniging, voorzien van een nieuw plafond en nieuwe verlichting, de deuren kregen een kleurtje en de grauwe wanden zijn fris wit geschilderd. Inmiddels zijn de cursisten weer met plezier aan het werk in deze grote en lichte ruimte.

De KVT verzorgt wekelijks drie soorten cursussen: Werken met klei en vier Teken- en Schildercursussen.

Werken met klei
Er zijn verschillende technieken om je werkstuk op te bouwen, ook het glazuren kan op verschillende manieren en het is altijd weer spannend om te zien hoe een werkstuk uit de oven komt.
Drie ervaren docenten leren je de basistechnieken van het boetseren, daarna volgt het proces van drogen, biscuit bakken, glazuren en opnieuw bakken.

Raku-stookdag
Een à twee keer per jaar wordt er een raku-stookdag georganiseerd. De kleiwerken worden dan met een raku glazuur afgewerkt en buiten in een speciale oven gebakken. Deze techniek geeft het werkstuk een prachtig craquelé uiterlijk.

Tekenen en schilderen
In deze cursussen wordt gewerkt met de populaire acrylverf maar ook met olie- en aquarelverf .
De docenten adviseren je over de verschillende technieken en materialen, begeleiden je met het opzetten van een schilderij of tekening en geven je inzicht in zaken als compositie, verhoudingen, perspectief en kleurgebruik.
Iedereen is vrij om te werken met het materiaal van zijn of haar voorkeur. Dat kan ook inkt, houtskool, potlood of krijt zijn. Deze materialen zijn ook te combineren met verf waarvan vooral acrylverf heel veel mogelijkheden biedt. Kortom: er valt heel veel te ontdekken.

Nog vrije plekken
Momenteel zijn bij de cursussen Werken met klei nog enkele plaatsen vrij.
Ook bij de Teken- en Schildercursssen zijn enkele plaatsen vrij.


informatie of aanmelding: www.kvt-lichtenvoorde.nl
zie ook Keitjes of Grolse Gidsjes elders in dit blad

Cursisten werken in een grote en lichte ruimte