Wethouder Van Uem en oud-projectleider Lansink.
Wethouder Van Uem en oud-projectleider Lansink. Foto: PR

Naam 'Nieuwe Maat' is officieel onthuld

Lichtenvoorde - 17 februari werd officieel de naam van het appartementengebouw aan de Dr. Besselinkstraat onthuld: Nieuwe Maat. Onder het toeziend oog van de aanwezigen onthulde oud-projecteider Jan Lansink samen met wethouder van Uem de naam.

Het project kent een lange voorgeschiedenis. Aan de Dr. Besselinkstaat stond het Witgele Kruisgebouw al een tijd leeg en dat zorgde voor veel overlast in de buurt. Op verzoek van omwonenden werd daarom in mei 2006 het bekende gebouw gesloopt.
De Nieuwe Maat is in alle opzichten een uitdagend project: de locatie is prachtig maar lastig in te delen, parkeren moet op eigen terrein en vanaf 2009 moet er door woningcorporaties beter dan ooit gekeken worden naar de investeringen. Als klap op de vuurpijl wordt in 2010 duidelijk dat de Achterhoek te maken krijgt met een krimpende bevolking. Reden genoeg om nog eens heel kritisch naar het gebouw aan De Nieuwe Maat te kijken.
Het plan wordt in 2011 goedgekeurd. Na het nemen van een aantal hobbels kon Klaassen Bouwmaatschappij uit Dinxperlo in 2013 dan toch echt aan de slag. De inloopavond voor belangstellenden in augustus van dat jaar trok zeker 150 belangstellenden voor de 15 appartementen. Wethouder van Uem gaf op 29 oktober 2013 het officiƫle startsein en in september 2014 konden de bewoners naar hun nieuwe woning verhuizen. Uiteindelijk zijn er 22 mensen komen wonen. Iedereen komt uit Lichtenvoorde.