Toneelvereniging Advendo
Toneelvereniging Advendo Foto: Bernadet te Velthuis

Advendo op de planken in de aula van het Marianum

Klucht 'De nachtoele van Weering'

Lichtenvoorde – De spelers van Toneelvereniging Advendo zijn al weer maanden aan het repeteren voor de voorstellingen die zij binnenkort weer gaan verzorgen in de aula van het Marianum op donderdag 12, zaterdag 14, vrijdag 20 of zaterdag 21 maart.

De klucht in drie bedrijven is geschreven door Ulla Kling (Duitsland) en vertaald in het Drents door Henk Karstens.
Door de spelers van Advendo zelf (drie dames waaronder één debutante en drie heren) is het stuk deels in het Achterhoeks dialect vertaald. De regie is in vertrouwde handen van Jan van Boxtel.

Niet alleen de spelers zijn druk met de voorstellingen, ook de achterban is al langere tijd bezig met het bouwen van het decor. Dit wordt elk jaar helemaal door de groep zelf bedacht en gemaakt en zal ook dit jaar weer zoals u van hen gewend bent, geweldig zijn.

De klucht
De hoofdpersoon van de klucht is AdriHanus en het vreemde van dit alles is dat hij alleen te horen is, maar niet te zien. De families Weering en Van Rein zijn buren en AdriHanus zorgt voor de nodige onrust tussen hen.
Er moet zelfs een deskundig iemand aan te pas komen om tot een oplossing te komen. Het probleem blijkt heel bijzonder te zijn, wat dit is blijkt pas aan het einde van de voorstelling.

Hilarische taferelen
Natuurlijk leidt dit alles tot dolkomische taferelen, waarbij politie, dierenbescherming en zelfs 'hilarisch' geweld een rol speelt. Of het goed komt met de buren en de haan?

Spelers hebben deel vertaald in Achterhoeks

Voorstelling senioren
Donderdag 12 maart is er weer een speciale voorstelling voor de senioren en daarvoor hoeven zij maar een entree te betalen van vijf euro. Helemaal gratis en een vrijwillige bijdrage is helaas niet meer mogelijk vanwege de oplopende kosten. De spelers wensen u alvast veel plezier.