Afbeelding
Foto: Mark Ebbers

Cursussen

Jachthondenopleidingen KNJV Groenlo

Groenlo - De afdeling Groenlo en omstreken van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) organiseert al vele jaren cursussen voor zowel de beginnende als gevorderde jachthondenbezitters (ook wel voorjagers genoemd) en hun jachthond. Tijdens deze trainingen wordt de hond opgeleid tot een bruikbare jachthond.

Van nature bezitten jachthonden de eigenschappen nodig voor hun taak tijdens de jacht. Die eigenschappen moeten wel ontwikkeld en in goede banen geleid worden. Het succesvol trainen van jachthonden betekent iedere dag bewust en consequent bezig zijn met de hond en veel oefenen. Niet alle honden die deze cursus volgen zullen uiteindelijk de jacht in de praktijk gaan lopen. Veel voorjagers trainen met hun hond omdat ze samen met de hond er veel plezier aan beleven. Zo kan men deelnemen aan de KNJV Jachthondenproeven of aan 'workingtesten' of veldwedstrijden. Deze proeven bestaan uit kunstmatige opdrachten, waarbij de bruikbaarheid van de jachthond voor het werk nĂ¡ het schot wordt getest.

Cursusmogelijkheden
De KNJV Groenlo e.o. geeft het gehele jaar door een puppycursus en een jonge-hondencursus tot de hondjes een half jaar oud zijn. Vanaf de 1e week van april start op de dinsdag- en donderdagavond de zomercursus t/m de laatste week van juni. Er zijn 4 niveaus namelijk: C, B, A en MAP. De jonge honden beginnen op C-niveau, dit houdt in de basisgehoorzaamheid zoals komen en volgen en basis-apporteerwerk. Bij het B-niveau komt daar nog meer bij kijken zoals lastige apporteeroefeningen. Voor het A-werk is de hond al goed onder controle omdat dan de hond 'gedirigeerd' moet worden ofwel gestuurd op afstand. Ook moet hij geheel zelfstandig een sleepspoor uitwerken. MAP staat voor Meervoudig Apporteer Proeven. Dit zijn proeven voor gevorderde honden waarbij de jachtpraktijk wordt nagebootst, en twee of meer apporten binnen moeten worden gehaald. De cursus wordt gehouden op de terreinen van camping de Italiaanse Meertjes te Winterswijk-Kotten. Er zijn weilanden, bos en veel water. Opgave voor deze cursus is nog mogelijk.


www.jachthondenopleidingknjv-oost-geld.nl/Groenlo