Mark Bunting en Eurohill’s Alcatraz grote prijs op PSC Lichtenvoorde.
Mark Bunting en Eurohill’s Alcatraz grote prijs op PSC Lichtenvoorde. Foto: www.foto4u.nl

Grote prijs van PSC Lichtenvoorde

voor Brit Mark Bunting

Vragender - Mark Bunting is op dreef. Na het winnen van de Grote Prijzen van Wierden en Hardenberg koerste de Britse ruiter zaterdagavond in volle vaart op de winstaf in de 1.40m Grote Prijs op Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

De eerste prijs was 500 euro en een ton aan Duits kruidenhooi van Louis Venhorst Fourage. De Belgische Annelies Vorsselmans, partner van Jeroen Dubbeldam, trapte af met een scherpe rit op Avalon (v. Nassau) en ging enige tijd aan de leiding totdat speedspecialist Robert Vos uit Wierden spectaculair draaide na de voorlaatste oxer, waarbij zijn paard Wings Subliem (Oklund) al in de eerste galopsprong na de landing een kwartslag moest draaien om voor een hindernis langs te gaan. "Ik was eigenlijk niet van plan om daar al tedraaien, maar toen ik Robert zag rijden had ik geen keus", lacht Mark Bunting, die hetzelfde kunstje flikte met Eurohill's Alcatraz (v. Heartbreaker), niemand minder dan de halfbroer van Jeroen Dubbeldam's voormalige toppaard Simon. Alcatraz finishte ruim 1,5 seconden sneller.
Willem Greve demonstreerde met Girlpower (v. Darco) dat die ene wending ook vloeiend te rijden is, maar doordat zijn vosmerrie van de Belgische handelaar Harrie Theeuwes met meer lucht over de hindernissen springt, kwam hij uiteindelijk 0,11 seconden tekort.
Annelies Vorsselmans meldde zich nog eens, dit keer met Quppy de Hots (v. Quidam de Revel) en plaatste zich als derde achter Willem Greve. Voor Julian Kraay was er een vierde prijs met Wings (v. Lupicor), gevolgd door Robert Vos.

Mark Bunting had een goede dag, want in de klasse Z pakte hij ook al een eerste prijs mee met Eurohill's Calcary (v. Clinton) net als Robert Vos met Djongcorde (v. Indoctro). "Het is geweldig rijden hier in Vragender. Er zijn geen nationale wedstrijden die beter zijn qua accommodatie en organisatie. Normaal rijd ik Eurohill's Alcatraz niet zo hard in een 1.40m proef omdat ik me op de internationale wedstrijden probeer te focussen waar we wereldbekerpunten kunnen halen, maar hij was twee weken niet meegeweest op concours en ik dacht: 'let's tick him on'. "
Het ZZ werd gewonnen door Liza Tiebot uit Olst met Winchester (v. Guidam). Wesley Mulder zag zijn debuut met Cash Jr beloond worden met de tweede prijs.