Het beweegprogramma heeft al een groot aantal mensen aan het sporten gebracht.
Het beweegprogramma heeft al een groot aantal mensen aan het sporten gebracht. Foto:

Diabetes, hartklachten of een andere aandoening? Sport goed voor u

Nieuwe groep Move2Bfit start in april

Lichtenvoorde - Inmiddels is move2Bfit ruim een jaar bezig. het beweegprogramma speciaal voor mensen met een chronische aandoening of beperking, heeft al een groot aantal mensen aan het sporten gebracht. De Gemeente Oost Gelre ondersteunt dit project vanuit de combinatiefunctie zorg en sport. Deze ondersteuning zorgt dat move2Bfit voor iedereen mogelijk is tegen geringe kosten.

Move2Bfit sport de eerste drie maanden twee maal per week, bij Centrum in Beweging. Daarna een jaar lang eens per week in het water van zwembad Meekenesch. Onze ervaring met de eerste groepen is dat mensen die soms jaren niet gezwommen hebben of niet kunnen zwemmen daar eerst tegenop zien. Maar als je dan hoort: "Wat is dit heerlijk. Ik durf nu ook weer met mijn kleinkinderen naar het zwembad", zegt dat genoeg. Naast het zwemmen wordt er om de week bij Centrum in Beweging gesport en de andere week wordt er in Sporthal of buiten verschillende vormen van beweging gedaan. Alles onder intensieve en deskundige begeleiding, maar vooral ook leuk en gezellig. Move2Bfit doe je samen. Het enthousiasme en de motivatie van eenieder werkt aanstekelijk.
In april start een nieuwe groep move2Bfit. Aanmelden kan nog steeds. Voor meer informatie over het programma en voor aanmelding kun je bij Centrum in Beweging en Zwembad Meekenesch terecht.