Els Bonenkamp in het vernieuwde restaurant bij Spilman.
Els Bonenkamp in het vernieuwde restaurant bij Spilman. Foto: Mark Ebbers

Restaurant weer helemaal bij de tijd

Spilman zet à la carte weer op de kaart

Beltrum - Els Bonenkamp is sinds 2 januari 2013 de 'nieuwe' exploitant van de horecagelegenheid in het hartje van Beltrum. Gedreven vertelt ze over haar zaak, over de goede dingen die blijven, en over de dingen die weer terug komen en nog beter worden.

Bedrijf laten stralen
"Eind 2012 kwamen een aantal zaken samen, waardoor ik in de gelegenheid kwam, om café-restaurant-zalencentrum Spilman over te nemen. Ik werkte er al sinds 1997. Samen met Eric Pol, eigenaar van het pand, tevens werkzaam in het bedrijf, zijn wij all-round en kennen het bedrijf van top tot teen. Beiden hebben we een belang om het meer dan een eeuw bestaande bedrijf te laten stralen en het een functie laten behouden in de wijde omgeving.

Veelzijdige, traditionele en vernieuwende keuken
De laatste maanden hebben we flink geïnvesteerd in het restaurant, de serre en het terras. Vanaf maart, 'bijna voorjaar' worden alle puntjes op de i gezet, om het restaurant te promoten met een totaal vernieuwde kaart, diverse acties en arrangementen. Ook voegen wij hier borrels en high tea aan toe. Ook de all-in buffetten komen terug; de keuken is veelzijdig, traditioneel maar wel continu vernieuwend."

Geschikt voor grote en kleine groepen
Naast als restaurant is Spilman bekend als zalencentrum. Els vertelt: "We hebben een opdeelbare zaal met een capaciteit van 600 personen, voor bijvoorbeeld bruiloften, partijen, verjaardagen en bedrijfsfeesten, al dan niet met een aanhangend thema. Opgesplitst zijn de zalen uitermate geschikt voor vergaderingen, seminars en cursussen, aansluitend met lunch of diner.

Uitgerust voor de (fiets)toerist
Ook is Spilman gericht op het toerisme, met de overdekte serre, het gezellige terras met barbecue met 75 zitplaatsen. Er is een grote parkeerplaats voor auto"s met fietsendragers, het is het begin- en eindpunt van een aantal fietsroutes, er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een ANWB servicepunt."
Beiden merken op dat dat het toeristenseizoen steeds langer wordt, daarom hebben ze diverse arrangementen voor deze doelgroep.

Spil en thuisbasis
Voor Beltrum en omgeving was en blijft Spilman een spil in het verenigingsleven en de thuisbasis voor CV de Belhamels, biljarters, de harmonicaclub, en DSB bridge Groenlo.

Catering
Natuurlijk, zoals al jaren, verzorgt Spilman de catering aan huis of aan de zaak. "Alles wat we hier in huis doen, en bereiden in eigen keuken, kunnen we verzorgen op locatie" vertelt Els.

Kortom: Els is met haar all-round bedrijf Spilman enthousiast over de toekomst, waarin traditie en vernieuwing samengaan.