Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) Volleybal

Nederlandse volleybaltop bezet Hamalandhal

Lichtenvoorde - Op zaterdag 14 maart vindt er in de Hamalandhal in Lichtenvoorde de finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) Volleybal plaats. Dit kampioenschap is het grootste en meest aansprekende jeugdtoernooi dat de Nederlandse Volleybalbond organiseert. Alle volleybalverenigingen uit Nederland mogen deelnemen aan dit toernooi met teams uit een bepaalde leeftijdscategorie.

Vorig jaar is deze finale ook al in Lichtenvoorde gespeeld en door het succes van afgelopen jaar heeft Longa '59 de organisatie van de finaleronde weer toegewezen gekregen. Het belooft een fantastische volleybaldag te worden want de 8 beste meisjes- en 8 beste jongens B-teams van Nederland komen strijden om het Nederlandse kampioenschap. Helaas zijn er geen teams van Longa door naar deze finaleronde, ons eigen meisjes B team heeft de finale op een haar na gemist.

Het toernooi is een geweldige promotie voor het volleybal in de Achterhoek en de ware volleybalgenieter zal zeker aan zijn trekken komen. Het toernooi start om 09.30 uur en de finales staan gepland om 18.00 uur. De entree is gratis.

De volgende teams nemen deel:
Meisjes B: Springendal-Set-Up ' 65 uit Ootmarsum, Sliedrecht Sport uit Sliedrecht, Sudosa-Desto uit Assen, VV Alterno uit Apeldoorn, VC Sneek uit Sneek, Rivo Rijssen uit Rijssen, Prima Donna Kaas uit Huizen en SOMAS/Activia uit St. Anthonis.

Jongens B: VV Alterno uit Apeldoorn, VV Haaglanden uit Voorburg, SSS uit Barneveld, VC Sneek uit Sneek, Sliedrecht Sport uit Sliedrecht, VCV Veenendaal uit Veenendaal, Set Up uit IJselmuiden en Taurus uit Houten.


Oost-Gelders streektaaldictee

Regio - Op donderdag 19 maart 2015 vindt voor de achtste maal het Oost-Gelders streektaaldictee plaats in De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 in Hummelo. Inloop vanaf 19.15 uur. Aanvang: 19.45 uur.

Het programma van dit jaar biedt naast het dictee, een betoog over de streektaal door streekcultuurkenner en journalist van De Gelderlander, Henk Harmsen en een optreden door zanger/gitarist Henry Welling. Het Achterhoekse gedeelte van het dictee wordt ook dit jaar weer voorgelezen door Dianne Marsman uit Laren en het Liemerse gedeelte door Henk van Aalten uit Lobith. Graag voor 12 maart aanmelden bij het Erfgoedcentrum.


info@ecal.nu, 0314-787078 of
www.streektaaldictee.nl