Afbeelding
Foto: PR

Acro- en turnwedstrijd Spirit '90

Eerste turnwedstrijd voor Mathilde, Noa en Fenne!

Zaterdag 7 maart turnden Mathilde, Noa en Fenne hun allereerste wedstrijd in Doetinchem. Mathilde was deze dag als jongste deelneemster van Spirit aan het eind van de ochtend aan de beurt. Zij begon op de sprong en liet tweemaal een mooie zweefrol zien. Op het tweede onderdeel brug liet ze zien dat ze erg sterk is en een mooie oefening kan turnen. Na de brug ging ze naar het moeilijkste onderdeel balk. Hier was ze erg geconcentreerd bezig om de lastige oefening volledig te turnen. Dit deed ze er goed met maar een klein foutje! Haar laatste onderdeel was vloer en hier liet ze een hele mooie en nette oefening zien.

In wedstrijd 3 waren Noa en Fenne aan de beurt om hun oefeningen te laten zien. Het eerste onderdeel was de balk. Ze waren hier toch wel een beetje zenuwachtig voor, maar deden het erg netjes met een paar kleine wiebeltjes. Hun sprongen gingen goed! Op de brug ging de oefening van Noa ontzettend goed en netjes! Hiermee behaalde ze een 5de plek. Fenne turnde ook een hele nette oefening en kon zelfs tijdens de wedstrijd de borstwaartsom! Op het laatste onderdeel vloer deden ze erg hun best en turnden erg strak! Alle drie hebben ze een mooie plek behaald. Op zaterdag 4 april mogen zij hun tweede wedstrijd turnen.

Pre pre-instap D1                                         Plek

Mathilde Voors                                                         12

Pre-instap D1

Noa ten Haaff                                                 17
Fenne Halink                                                 20

Mooie prestatie in de Regiofinale Acrogym

Zaterdag 7 Maart jl deden er 3 koppels van spirit'90 mee met de regiofinale in Hattum!
Deze 3 koppels hadden in de voorrondes zoveel punten behaald dat ze door mochten naar de regiofinale. Elien en Chanell waren als allereerste in het 1e blok aan de beurt. Heel lastig om als 1e te moeten maar ze lieten een hele mooie oefening zien die beloond werd met 23.90 punten. Hiermee werden ze 21e. Daarna was het de beurt aan Maartje en Suus, hun oefening ging mooi synchroon en verliep vlekkeloos waarvoor ze ook goed beloond werden met 25.30 punten. Ze werden daarmee 6e. Het blok daarna waren Digna en Daphne aan de beurt om hun oefening te laten zien. Ook die oefening zag er super uit en verliep zonder fouten. Zij kregen 24.60 punten en werden 10e.
Maartje en Suus, Digna en Daphne zijn door naar de Districtsfinale In Winterswijk op 21 Maart as. Proficiat meiden en heel veel succes!