Op zondag 15 maart is het genieten van een gevarieerd repertoire.
Op zondag 15 maart is het genieten van een gevarieerd repertoire. Foto: PR

Concert Lichtenvoords Mannenkoor en Vivace

Lichtenvoorde- Op zondag 15 maart om 14.30 uur is er een voorjaarsconcert van het Lichtenvoords Mannenkoor met medewerking van Vivace uit Lievelde in de Johanneskerk te Lichtenvoorde. Beide koren staan onder leiding van Gerard Berentsen.

Op dit voorjaarsconcert brengt het Lichtenvoords Mannenkoor samen met Vivace uit Lievelde weer een heel gevarieerd programma, dat in de prachtige akoestiek van de Johanneskerk beslist goed tot zijn recht zal komen. Het LMK begint met een aantal vooral Slavische stukken, zoals 'Izje Cherovimy', 'Kol slaven nash' (bekend als "ik bid u aan o macht der liefde") en 'Tebe Pojem'. Daarna zal Vivace voor en na de pauze uit haar moderne repertoire een aantal stukken zingen zoals het ingetogen 'Run to you' van Whitney Houston en 'De Avond' van Boudewijn de Groot. Maar ook een vrolijke, vlotte medley uit de film 'Sister Act'. Het LMK sluit dan de uitvoering met het zingen van een aantal lichtere, Engelstalige stukken, zoals 'Danny Boy', een Schots lied, 'Old black Joe', een negro-spiritual en 'Blowin' in de wind' van Bob Dylan.
Beide koren worden daar waar dat gewenst is begeleid door de pianiste Annemarie Hilferink. "Al met al hebben wij de overtuiging dat het een fijne middag wordt, hoewel de entree gratis is, mag u na afloop uw waardering in een vrije gift tot uiting brengen. In de pauze is er in de Johanneshof gelegenheid om een drankje te drinken.