De zaal was meteen stil toen de ban Magical Mystery Morning inzette.
De zaal was meteen stil toen de ban Magical Mystery Morning inzette. Foto:

Tribute ToThe Cats Band speelt voor uitverkochte Hamalandhal

Band opent met Magical Mystery Morning

Lichtenvoorde – Zaterdag 7 maart was het zover: in de Hamalandhal speelde TributeTo The Cats Band. Deze populaire band was geboekt door Beneman Events. Veel mensen hadden het concert op hun verlanglijstje staan.

De zaal heeft 75 zitplaatsen met tafels. Een uikomst voor de bezoekers die uikijken naar een avondje jeugdsentiment maar de hele tijd staan niet zien zitten. De voorverkoop is met 600 kaarten erg goed gegaan. Aan de kassa worden nog eens zo'n 100 kaarten verkocht.
Stipt om 21.30 uur begint de zeven man tellende band met 'Magical mystery morning'. Het publiek is gelijk stil. 'Remember the good times' wordt speciaal opgedragen aan Cees Veerman, zanger van The Cats, die op 15 maart 1 jaar overleden is. Dit golvende lied brengt iedereen nog meer in beweging. Als de band 'One way wind' speelt, zingt de hele zaal met deze grote hit mee. Het publiek kent de tekst zo goed, dat de band zelfs even stopt met zingen. Er wordt gedanst en volmondig meegezongen na de pauze. De sfeer is goed. Er zijn niet alleen mensen uit de omgeving aanwezig, maar ook van verder weg, bijvoorbeeld Didam. Het publiek bestaat grotendeels uit 50 plussers. De jongeren die er zijn waarderen de muziek van de Cats vanwege de tijdloosheid. "Over tientallen jaren is deze muziek nog steeds in", zegt een bezoekster. Het concert duurt tot na enen. De organisatie en het publiek kijkenterug op een geslaagde avond.