Voetbal

KSV 1 - Zelhem 1 (2 – 1)

Vragender - Onder een fantastisch lentezonnetje moesten de mannen van Manfred Geven aantreden tegen Zelhem. Een wedstrijd die er om ging. KSV voor het spelen in een veilige zone terwijl Zelhem vocht om uit de degradatiezone te geraken.

Beide teams begonnen erg agressief fel op de bal wat resulteerde in een aantal kansjes met name voor KSV. Maar zoals het vaker gaat als je zelf niet scoort gebeurt het aan de andere kant. Zo ook in de 13e minuut van de wedstrijd toen na enig geklungel op het middenveld van KSV en het niet adequaat genoeg ingrijpen van de achterhoede de score op 0-1 stond. Op dat moment niet echt onverdiend, maar KSV ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 24e minuut kreeg Rick een goed kans maar deze inzet werd op bekwame wijze gepareerd door de uitstekende doelman van Zelhem. KSV bleef aandringen wat resulteerde in een mooi schot van Tim dat net over ging. In de 40e minuut kopte Rob de bal maar net naast, al met al genoeg druk van KSV wat perspectief gaf voor de tweede helft.

De tweede helft begon KSV fel en met overtuiging dat het nu moest gebeuren. Dat resulteerde in de 59e minuut in de gelijkmaker. Een venijnig schot van Marijn werd door de doelman van Zelhem nog gepareerd maar het was Arjan die in de rebound voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Het verloop van de tweede helft verliep erg rommelig over en weer. Beide teams wilden niet verliezen maar het was Tim die na een voorzet van Teun met een prachtige kopbal de uitstekende doelman van Zelhem wist te verschalken. De 2-1 stond op het scorebord. Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld met nog een mooie kans voor Tim die in de 90e minuut de wedstrijd definitief kon beslissen maar net over schoot.

Al met al een iets wat gelukkige overwinning in een niet al te beste wedstrijd maar in deze fase van de competitie tellen alleen maar de punten. De volgende week speelt KSV de inhaalwedstrijd thuis tegen het hoog geklasseerde Spcl. Rekken om 14.30 uur.