De beide ondernemers met hun partners.
De beide ondernemers met hun partners. Foto: Theo Huijskes

Groenlo's Hoveniersbedrijf staat midden in het leven

Kramer & Molenveld viert 25-jarig jubileum

Groenlo - Ondanks dat hun bedrijf inmiddels reeds 25 jaar bestaat, staan Thom Kramer en René Molenveld nog midden in het leven. Een en ander heeft vanzelfsprekend te maken met het gegeven dat beiden op 1 januari 1990 de jonge leeftijd hadden van 21 jaar toen zij een zelfstandig hoveniersbedrijf begonnen in Groenlo. Bestond het niet alleen in Groenlo en omgeving, maar ook in Lichtenvoorde en omgeving bekende en vertrouwde bedrijf op 1 januari jl. een kwart eeuw, zaterdag 7 maart jl. hadden beide ondernemers de deuren wagenwijd open gezet om het jubileum uitbundig te vieren en dat met een open huis voor tal van genodigden.

Ook een bewijs dat het onafscheidelijke duo Thom Kramer en René Molenveld midden in het leven staat werd afgelopen zaterdag geleverd omdat men in een sfeervolle ambiance al hun relaties had uitgenodigd voor een hapje en een drankje. In de bedrijfsfilosofie van beide hoveniers: 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!', waren het juist de eigen klanten oftewel degenen die verantwoordelijk zijn voor de afgelopen succesvol verlopen 25 jaren, die daarbij eregast waren in het bedrijfspand aan Den Sliem. Bijgestaan door hun partners Nicole en Pien werden alle aanwezigen een hartelijk welkom geheten en voorzien van een natje en een droogje. Het gevolg? Een ontspannen en gezellige sfeer in een tot een ontvangstruimte omgebouwde bedrijfslocatie.
Daarnaast had het tweetal Kramer & Molenveld gezorgd voor een foto-expositie van hun eigen geleverde hovenierswerk in de afgelopen kwart eeuw en konden de belangstellenden kennis maken met de mogelijkheden die het bedrijf de klanten heden ten dage op hoveniersgebied kan bieden. Bovendien had men voor deze speciale gelegenheid enkele toeleveringsleveranciers uitgenodigd om hun producten ten toon te stellen en indien gewenst toe te lichten.
Het betrof hier buiten Venhorstplant uit Megchelen oftewel een bedrijf waar iedereen terecht kan voor een totaalpakket tuinplanten. Binnen was het bedrijf Weulen Kranenbarg Tuin en Erf uit Vorden met een stand aanwezig. Het gaat hier om een bedrijf dat gespecialiseerd is in sierbestrating, tuinhout en terrasoverkappingen.
The day after is Thom Kramer evenals zijn compagnon René Molenveld een gelukkig ondernemer. "Natuurlijk hadden wij, mede gelet op de verzonden uitnodigingen vooraf, op een bepaald aantal belangstellenden gerekend, maar dat het zo druk zou worden hadden wij absoluut niet verwacht. Wat ons bijzonder goed heeft gedaan, is dat wij alleen maar blije en tevreden gezichten zagen. Een teken dat wij goed bezig zijn", aldus woordvoerder Kramer. Ondanks dat Kramer & Molenveld bekend staat als een bedrijf dat veel specifieke aandacht en zorg besteedt aan het klantenwerk, is men vanzelfsprekend helemaal gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van totaal nieuwe tuinen. Ook voor gedeeltelijke vernieuwing, een kleine of grote renovatie kan men bij dit Groenlose hoveniersbedrijf terecht. Bovendien heeft men de kennis en ervaring in huis om met raad en daad op te treden in het geval zich relaties melden, die bijvoorbeeld last hebben van ziektebeelden en besmettingsproblemen in de tuin of dat men geholpen wil worden bij snoeiactiviteiten. "Op naar de 50 jaar", is na afgelopen weekend ons devies. Gelet op vele de reacties, zijn wij er namelijk helemaal van overtuigd dat wij op dezelfde weg door moeten gaan", aldus beide enthousiaste ondernemers in koor.