Voetbal

Rekken – Erix 4-1 (2-0)

Na de verdiende overwinning tegen Ruurlo van vorige week, moest Erix uit Lievelde er deze week voor zorgen dat ze boven in de periode mee konden blijven draaien en zodoende ook uit de onderste regionen van de 4e klasse C verdwijnen. Echter kon Erix er geen goed vervolg aan geven waardoor Rekken met een 4-1 winst aan de haal ging.

In de eerste helft had Rekken veelvuldig balbezit en Erix vond dit prima. Echt gevaarlijk werd het ook nog niet. Echter na 20 minuten werd T. Weenink van achteruit ingespeeld. Hier loerde de Rekken-aanval op. Voordat hij hem ook maar aangenomen had was hij de bal al kwijt. Met als gevolg dat de Rekken-spits 1 op 1 met de keeper kwam en beheerst afrondde. De 1-0 was een feit. 5 minuten later was het weer raak, na een slechte inworp van Erix zijde kon Rekken snel uitbreken en dit resulteerde meteen in de 2-0. Kortom 5 minuten van onoplettendheid kostten de Lieveldenaren doelpunten. Vervolgens stond Erix weer beter gepositioneerd waardoor de rust met 2-0 op het bord bereikt werd. Er werden in het vervolg niet veel kansen gecreƫerd en de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld.

Na de thee probeerde Erix Rekken goed vast te zetten. Dit zorgde ervoor dat Rekken niet meer zo makkelijk de vrije man kon vinden. De passes van Rekken werden onnauwkeuriger en Erix groeide zodoende in de wedstrijd. Door goed druk te zetten op de Rekkense defensie kwam Erix er met een messcherpe aanval doorheen. Rowan kon doorsteken de 16 in en gaf vervolgens beheerst af op Teun die vrij voor goal stond. Met een bekeken schuiver verschalkte hij de doelman. De aansluitingstreffer was een feit. Nu was het zaak om door te drukken. Dit resulteerde vooral in vrije trappen rond de 16 van Rekken. Met een beetje meer geluk had Erix daardoor de gelijkmaker mogen noteren. Echter viel de bal aan de andere zijde in het netje. 3-1 met nog 5 minuten te gaan. Het verzet van Erix was gebroken en de 4-1 (penalty) was dan ook een formaliteit.

Volgende week moet Erix aantreden tegen Vosseveld.

Turnen

Pre instap wedstrijden KSH

Harreveld - Zaterdag 7 maart hadden de jongste vier meiden van de KSH-selectie eindelijk hun eerste turnwedstrijd. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Frederique Cancian en Sophie Domhof, allebei 6 jaar.

Alle 4 onderdelen (brug, balk, vloer & sprong) werden keurig uitgevoerd en wat al heel knap is dat beide meisjes alle oefeningen uit het hoofd kenden en niet van de balk gevallen zijn. Frederique liet zien dat ze over hele goede buikspieren beschikt en bleef gewoon 10 tellen in een hoekhang hangen. Frederique eindigde op mooie 7e plek en Sophie werd keurig 16e.

In de tweede wedstrijd mochten Inez Boschker en Lisa Domhof hun oefening laten zien. Voor Inez was dit ook gelijk haar eerste turnwedstrijd. Ze lieten allebei zien dat ze heel goed kunnen turnen, ze werkten strak en netjes. In een groot deelnemersveld van 32 meisjes, eindigde Inez op een keurige 11e plaats en Lisa eindigde zelfs net naast het podium op een 4e plaats.

Voor de vier meiden was het erg prettig dat trainster Eefke Berenschot en hulpleidster Annabel Ten Have meegingen en hielpen waar nodig.