Voetbal

Vierde klasse Mariënveld aan bak

Mariënvelde - Nadat Mariënveld vorige week van de virtuele koploper uit Keijenborg gewonnen had, werd Trias (na winst op Lochem) de nieuwe koploper. Mariënveld ging vandaag naar Winterswijk toe om de 17e wedstrijd af te werken in deze 4e klasse C.

Op een zonovergoten zondagmiddag ging de wedstrijd vanaf minuut 1 gelijk op. Het is de thuisploeg dat voorin druk zet, maar op het kunstgras komt ook Mariënveld voetballend goed mee. Nadat Justin al vroeg in de wedstrijd een afgemeten voorzet van Ino bij de tweede paal binnen leek te koppen maar hij van dichtbij naast mikte, viel het doelpunt, erg ongelukkig, aan de andere kant. Op het droge en stroeve veld werd het Mariënveldse doel beschoten van afstand. Remco kan de bal nog raken maar via een stuit vervolgt de bal zijn weg naar het doel. Jurgen liep netjes door om de bal over de achterlijn te lopen, maar hij vergat het effect en stroeve veld. Hij liep over de bal heen die vervolgens erg lullig in het doel stuiterde. Een zeer gelukkige treffer voor Trias dus. Maar niet veel later wordt het wedstrijdbeeld weer keurig weergegeven op het scorebord nadat Ferdy van 15 meter de bal in de lange hoek knalt. Een terechte ruststand: 1-1.

Het begin van de tweede helft zou er niet veel veranderen. Ook nu komt de thuisploeg op voorsprong nadat een afgeslagen bal precies voor de spits van Trias komt, die de bal in het doel knalt van zo'n 15 meter. Wederom komt Mariënveld langszij via een mooi uitgespeelde aanval waarbij Harm het eindstation is. Hij ramt de bal onderkant lat binnen, maar de scheids laat wonderbaarlijk genoeg doorspelen. Ook spelers van Trias geven (na de wedstrijd) aan dat deze toch ruim de lijn gepasseerd was. Helaas niet goedgekeurd, maar een paar minuten later kan de scheids er niet omheen. Ferdy legt de bal netjes terug op Justin die hem in de verre hoek schuift: 2-2. De laatste fase is Trias haastig op zoek naar de 3-2 die er uiteindelijk niet komt maar waar wel kansen voor waren. Mariënveld ging hier voor het punt al werd het sporadisch nog gevaarlijk via een counter. Uiteindelijk 2-2, een terechte uitslag gezien de wedstrijd al had Trias kans om de wedstrijd te beslissen, maar werd een zuiver doelpunt van Mariënveld niet gegeven.
Volgende week een inhaalweekend waarbij Mariënveld het nieuwe kunstgras van Beltrum zal betreden. Aanvang 14:30 in Beltrum.