Handbal

Erix verslaat Minerva uit

Lievelde - Zaterdag 7 maart moesten de handbalheren van Erix aantreden tegen het 1e team van Minerva in Gaanderen. De thuiswedstrijd was net verloren dus waren de heren gebrand op een overwinning.

Na een korte speech van de coach ging Erix meteen fel van start wat resulteerde in een kleine voorsprong. Minerva kon echter redelijk bij blijven dus moest Erix alert blijven om niet hun voorsprong uit handen te geven. Zo ging de eerste helft redelijk gelijk op met aan het eind van de eerste helft een iets grotere voorsprong. Minerva leek niet helemaal te begrijpen wat hier gebeurde. Men begon ietwat gefrustreerd te spelen wat resulteerde in enkel 2 minuten straffen aan het eind van de eerste en begin van de tweede helft. Het veel voorkomende dipje bij Erix in de tweede helft bleef uit en Erix kon langzaam hun voorsprong uitbouwen. Mineva begon zich steeds meer te ergeren en uitte hun ongenoegen aan de scheidrechter die daar niet van gediend was. Het leek er op dat Minerva de strijd had opgegeven. Hun spel verslapte en Erix kon met mooie combinaties en snelle aanvallen hun voorsprong uitbouwen. Dit tot grote tevredenheid van het meegereisde publiek. Die regelmatig wert getrakteerd op een mooi stukje handbal. De felheid die de laatste weken bij Erix verdwenen leek was helemaal terug. Erix bleef scoren en won uiteindelijk met een ruime zege van Minerva met als eindstand 28-36. Belangrijke punten voor de handbalmannen uit Lichtenvoorde. Volgende week spelen de heren weer in de Hamalandhal in Lichtenvoorde tegen Reehorst uit Ede. Dit belooft ook weer een spannen de wedstrijd te worden. Als u een mooi stukje handbal wil zien bent u welkom om 14:15 uur in de Hamalandhal.