32e Open Z.M.-biljarttoernooi 2015

Zieuwent/Mariënvelde - Voor de 32ste keer wordt het libre -biljarttoernooi van Zieuwent/Mariënvelde gespeeld, met als speellokaliteiten clubhuis 't Kevelder te Zieuwent, café Heutinck en café Wieggers te Mariënvelde.

In het afgelopen jaar werd er door 70 biljarters deelgenomen aan dit toernooi.
Ook voor dit jaar verwacht de organisatie een grote deelname gezien de positieve reacties
van het afgelopen jaar. Over het algemeen ervaart men dit toernooi als een sportief en ontspannen toernooi, met daarnaast het wedstrijdelement. Het toernooi is verdeeld over twee voorrondes. De poules zijn ingedeeld in twee sterktes: 15 tot 50 caramboles en een poule van 50 caramboles en meer. Na de twee voorrondes gaan de 32 best geklasseerden door naar de finale rondes.
Wordt er in de voorrondes gespeeld met het 10 punten systeem, de finalerondes speelt men met
knock out-systeem.
Voor het bepalen van de te maken caramboles word met een moyenne tabel gewerkt als voorheen.

Prijzen
Er zijn geldprijzen beschikbaar gesteld voor de 4 best presterende van dit toernooi. Tevens zijn er 2 extra geldprijzen als stimulans voor
de biljartsport.
Hoofdprijs: € 150.00.
Inschrijven voor dit toernooi kan men bij Buurt en Clubhuis 't Kevelder, Café Heutinck en Café Wieggers te Mariënvelde, Café Restaurant De Driehoek en Café Hogenkamp te Lichtenvoorde en Café De Barbier Lievelde.
Telefonisch kan men zich aanmelden bij: 0544-352385.


LTC clubkampioenschappen enkel en dubbel 2015

Lichtenvoorde - Bij LTC de Kei werd in de week van 2 tot en met 7 maart de Clubkampioenschappen enkel en dubbel gehouden. Van dinsdag tot en met zaterdag hebben meer dan 50 deelnemers leuke en spannende wedstrijden gespeeld.

De tennis-clubkampioenschappen zijn een prima voorbereiding op de aankomende competitie. Op zaterdag zijn de finales onder heerlijke weersomstandigheden gespeeld. Naast de winnaars in de verschillende onderdelen, werd er onder de aanwezige deelnemers nog een extra prijs verloot. Uiteindelijk bleek Niels van Veen de gelukkige winnaar, waardoor hij met een mooie hoofdprijs naar huis ging.

Uitslagen:
HD8:
1. Niek Scheers/Niels van Veen        
2. Bartho van Bijleveld/Rajko Petrovic

HE8:                
1. Niels van Veen                
2. Thuis Huinink

DD6:                
1. Paula Bader/Edith Groothuis        
2. Monique Eeftink/Corine Hartman

HD6:                
1. Michel Otten/Willie Slot        
2. Bennie Bles/Ferdinand Egbert

HE5:                
1. Jan Willem Hendriksen                
2. Peter Kolkman

DE4/5:                
1. Jolien te Kamp                        
2. Simone Gebbink

DD4:                
1. Fleur Knippenborg/Jolien te Kamp
2. Marion Marijnusse/Ellen Otten


Handbal

Pacelli keert tij tegen Wesepe

Zieuwent – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Wesepe op het programma. Een tegenstander die Pacelli nu al een aantal seizoenen treft. Telkens werd de wedstrijd (nipt) gewonnen door Wesepe. Echter wist Pacelli de uitwedstrijd tegen Wesepe in de eerste helft van dit seizoen te winnen. Het doel was dit opnieuw te volbrengen.

Wesepe stond met 18 punten 4e en Pacelli met 16 punten 7e, bij winst konden de twee ploegen dus gelijk komen te staan en zou op basis van doelsaldo worden bepaald wie er 4e komt te staan.
Beide teams begonnen de wedstrijd sterk. Wesepe wist als eerste te scoren en liep aanvankelijk uit tot 1-3. Hierna herpakte Pacelli zich en wisten ze door snelle, maar ook door goed uitgespeelde aanvallen de score naar hun kant toe te trekken. Ook wesepe bleef scoren. Uiteindelijk gingen beide teams met een ruststand van 14-10 de kleedkamer in.
Het was van belang dat Pacelli dit spel aanhield zodat de voorsprong verder uitgebouwd kon worden. Aan het begin van de tweede helft gebeurde dit ook. Daar waar Wesepe haar kansen liet liggen wist Pacelli haar kansen wel te benutten. Dit zorgde dan ook voor een voorsprong van 7 doelpunten met nog ongeveer een kwartier te spelen. Toen verslapte Pacelli echter en wist Wesepe een inhaalslag te maken. Uiteindelijk stond het met nog één minuut te spelen 23-23. Gelukkig wist Pacelli het beslissende doelpunt te maken en won het met 24-23. Zo werd er dus voor het eerst twee keer in één seizoen gewonnen van Wesepe. Volgende week speelt Pacelli om 20.15 uur in Wijhe.