Uitslagen kruisjassen Harreveld

Harreveld - De meeste kruisjassers kenden de avond van 6 maart een dromerig begin, blijkbaar enige last van de eerste lentekriebels. Maar bij dit dromerig begin deden twee bekende oude rotten in het kruisjassen niet mee.

Beide Jopies dachten heel anders, wilden meteen hun slagen slaan en zo pakten beiden in de eerste ronde boven de 1800 punten. De overige koppels op enige afstand latend. Wakker geschrokken was het in de 2e ronde volop roemoerige strijd met flinke uitschieters, voor anderen weer teleurstellende scores. Het gaf een duidelijke aftekening naar de laatste ronde voor de kanshebbers op de ereplaatsen, maar ook nog alle kansen voor de eervolle poedelplek. In die laatste ronde kregen beide Jopies flinke tegenstand van vader en dochter ter Bogt om uiteindelijk met een klein verschil in punten de hoogste kruisjaseer op te eisen. In een spannende eindsprint vanaf tafel negen kwam het duo Reinsen- Kl. Nibbelink op vijftig punten naar de 2e plaats. Het ontlopen van de poedelplek kende eveneens een spanning tot de laatste kaartgift. Had een van de koppels aan tafel een zich al geschikt in de poedel, die laatste "eer" ging uiteindelijk en verrassend naar het duo Hummelink - Spieker aan tafel twee.

1: Temming – Kampshof 4990 punten
2: Reinsen – Gr. Nibbelink 4940 punten
3: Balke – Wossink 4780 punten
4: ter Bogt – ter Bogt 4720 punten
5: Rouwhorst – Lankveld 4650 punten

Met 3660 punten was er de glimlachende poedelproost voor het duo Hummelink – Spieker. Vele kruisjasliefhebbers kunnen zich weer voor bereiden op de eerstvolgende kaartavond op vrijdag 20 maart in café de Boer in Harreveld.