Voetbal

Sterk herstel Longa '30 1

Lichtenvoorde - Longa '30 1 heeft zich meer dan goed hersteld van de zeperd tegen Concordia Wehl. Directe concurrent De Zweef werd met 6-0 naar huis gestuurd. Door de overwinning stijgt Longa '30 naar de vijfde plaats op de ranglijst.

In het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat het zo'n gemakkelijke middag ging worden. Longa '30 had wel het meeste balbezit maar kon nog niet door de blauwe muur heen komen. De eerste mogelijkheid was wel meteen bijna een doelpunt. Jurgen Wiegerinck omspeelde de doelman maar zag zijn inzet via de paal weer in het veld terugkomen. Kort daarop scoorde Floris Eskes na goed doorzetten wel de 1-0. Na een klein half uur kreeg Jurgen Wiegerinck (na wederom goed werk van Eskes) zijn tweede kans en deze keer maakte hij het beheerst af: 2-0. Tussen de doelpunten door had De Zweef ook een grote kans gekregen, maar deze werd net over geschoten. Vlak voor rust kreeg Longa '30 een penalty toen een voorzet van Freek Heinsbroek met de hand werd tegen gehouden. Simon Klein Goldewijk bleef koel: 3-0.

Mocht De Zweef in de rust nog het gevoel hebben gehad dat men het recht zou kunnen trekken, dan was dat gevoel na twee minuten in de tweede helft wel weg. Floris Eskes bediende Freek Heinsbroek op maat en die rondde oog in oog met de doelman koel af: 4-0. De Zweef kreeg in de tweede helft nog wel een aantal kansen (het raakte ook nog een keer de lat) maar Longa '30 liep toch verdiend uit naar een grote zege. Freek Heinsbroek tekende ook voor de 5-0 (op aangeven van Luuk Hulshof) en de 6-0 (na de rechtsback te hebben dolgedraaid). Daarnaast kregen bijvoorbeeld Jurgen Wiegerinck (redding keeper), Pim Elferink (kopbal net over) en Willem Wallerbos (schot net naast) nog kansen, maar werd er in de laatste twintig minuten niet meer gescoord. Volgende week speelt Longa '30 weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen Bemmel (dat met 4-2 won van Silvolde). Komt dat zien!