Jongens en meisjes in één bevergroep.
Jongens en meisjes in één bevergroep. Foto: PR

Eerste gemengde bevergroep van de St. Bernardusgroep is geïnstalleerd

Lichtenvoorde - Afgelopen weekend werden de bevers van de St. Bernardusgroep uit Lichtenvoorde geïnstalleerd. Het betekent namelijk dat ze een echte bever worden en een uniform krijgen. Vanaf dat moment horen ze bij de club. Dit jaar extra bijzonder omdat dit de eerste groep met jongens èn meisjes is. De nieuwe bevers mochten allemaal hun familie meenemen. Naast de ouders, broertjes en zusjes zagen we ook veel opa's, oma's en zelfs nog ooms en tantes.

Na een korte uitleg van het programma van deze dag en het openen met het beverlied werden de bevers met hun familie in groepjes verdeeld. In het bos zaten allerlei dieren verstopt voor het grote dierengeluidenspel. De bedoeling was dat de groepjes de handtekeningen van de dieren ging verzamelen. Maar naast een vriendelijke beer, een ondeugende aap en een vrolijke wolf was er ook een gemeen dier. Als je door dit dier werd getikt werd er één handtekening weggestreept van het lijstje en moest er weer gezocht worden naar dat dier.

Officiële gedeelte
Om kwart voor drie hadden bijna alle families de handtekeningenlijst compleet en kon het officiële gedeelte beginnen. Eerst was het tijd om de families van de bevers wat weetjes bij te brengen. Want de bevers wisten dit zelf natuurlijk al lang. Scouting Sint Bernardus is opgericht na de oorlog. Omdat in die tijd zwarte stof de goedkoopste kleur was, dragen wij nog steeds een zwarte das.

Belofte opzeggen
Officieel bij scouting is ook dat wij alles met de linkerhand doen; de wet en belofte opzeggen, maar ook elkaar feliciteren na de installatie. Daarna werden de bevers per groepjes van vier naar voren geroepen en mochten ze de wet en belofte opzeggen. Hierin beloven ze een goede bever te zijn en samen te spelen en te delen.
Dat ging heel goed. Na luid applaus van het publiek kregen ze hun insignes, das en dasring. Ze kregen ook een installatieoorkonde waarop staat dat ze vanaf nu officieel bever zijn.
Aan alles komt een eind, dus ook aan deze dag. Na een groepsfoto en een afsluitend beverlied gingen 12 trotse nieuwe bevers naar huis. Zij kijken terug op een zeer geslaagde dag en verheugen zich op een mooi dagkamp dat binnenkort gehouden zal worden met alle echte bevers! Naast deze bijzondere dag voor de bevers hadden de oudste welpen een te gek weekend. Ze hadden weekendkamp met het thema 'Nieuws?! Uit de natuur!'. De blokhut was speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een ware jungle.