Willie Goossens en Wilfried Harbers onderscheiden.
Willie Goossens en Wilfried Harbers onderscheiden. Foto: PR

Geloofsgemeenschap Christus Koning
huldigt vrijwilligers

Lievelde - Op zaterdag 14 maart stond de woord- en communieviering van 19.00 uur in het teken van de vrijwilligers. Het thema van die viering was: We gaan samen verder.

De locatievoorzitter heette iedereen van harte welkom en gaf het belang van de werkzaamheden van de vrijwilligers, niet alleen in de kerk maar ook daarbuiten, aan. Zonder al deze vrijwilligers kan een geloofsgemeenschap niet vitaal blijven.
Na de viering was er in het Bernard Vos Clubhuus een gezellige avond als dank voor alle werkzaamheden van deze fantastische mensen die zich vrijwillig inzetten.
Aan het eind van de viering werden Wilfried Harbers en Willie Goossens in het zonnetje gezet.

Vroeger was het zo dat je al vanaf ongeveer 10 jaar of misschien zelfs nog jonger, misdienaar mocht worden. Het ging er toen wel heel anders aan toe dan tegenwoordig. Eerst nog Latijnse gebeden leren en elke dag was er wel een mis vaak al heel vroeg in de ochtend. Ook voor trouwerijen en een uitvaart werden de jongens gevraagd. De pastoor had keuze uit vele jongeren van de basisschool maar ook lang daarna deed de parochie een beroep op hen vaak totdat men ging trouwen.
Vooral onder schooltijd dienen vonden velen fijn, lekker geen school en vaak nog wat lekkers van pastoor Mientjes.

Willie Goossens is misdienaar geweest vanaf ongeveer 1950 en dat ging later over in acoliet. Zeker 55 jaar heeft hij dat volgehouden. Helaas moest hij stoppen vanwege een ziekte, die 10 jaar geleden voor veel verandering zorgde. Het acoliet zijn ging voor Willie tot het verleden behoren. Naast zijn functie als acoliet zag je hem ook regelmatig als collectant en wanneer je hem voor iets extra's vroeg was het antwoord nooit nee.

Wilfried Harbers, 10 jaar jonger, is in 1958 begonnen als misdienaar en tot op heden is hij in de functie van acoliet nog steeds actief. Buiten deze werkzaamheden om is hij regelmatig als collectant van de partij en in januari helpt hij met de actie Kerkbalans. De enveloppen rondbrengen in het buitengebied en, zeker zo belangrijk, ook na een kleine week weer ophalen. Sinds een aantal jaren bezorgt hij de Kerkklok in zijn buurt. Kortom veel diensten worden door Wilfried verricht voor de geloofsgemeenschap.

Daarom wil de locatie Lievelde deze twee mensen als dank en waardering onderscheiden met de bronzen Willibrord plaquette. Deze onderscheiding bestaat verder nog uit een draagspeld en een oorkonde ondertekend door de kardinaal van het bisdom Utrecht. Deze Willibrord onderscheiding bestaat sinds 2001 in ons bisdom. Zij is bestemd voor vrijwilligers vanwege hun verdiensten voor kerk en samenleving. Willibrord kwam in het jaar 690 als missionaris in ons land en was de 1e bisschop van Utrecht.
Als afgevaardigde van het pastorale team van de St. Paulus parochie heeft Pastor Simon Nagelmaker de onderscheidingen uitgereikt.
Willie en Wilfried waren zeer verrast en vonden het bijzonder dat zij in aanmerking kwamen voor deze onderscheiding.

Vooral onder schooltijd dienen vonden velen fijn

De zus van Willie en de zus van Wilfried kregen een prachtig boeket bloemen en alle aanwezigen maakten van de gelegenheid gebruik om hen te feliciteren.
Daarna gingen ze met z'n allen naar het Bernard Vos Clubhuus voor een gezellig samenzijn en om mee te doen aan de georganiseerde activiteit.