V.l.n.r.: Lucie Stoltenborg, Marianne Hebels, Inge Beuting en Mark van Dijk.
V.l.n.r.: Lucie Stoltenborg, Marianne Hebels, Inge Beuting en Mark van Dijk. Foto: Bernadet te Velthuis

Tentoonstelling van nieuwe Galerie
Lodiek te zien in Den Diek

Lichtenvoorde –Op dit moment is er een tentoonstelling gaande van Galerie Lodiek in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek. Tijd voor een nadere kennismaking met de galerie die kunstenaars met én zonder beperking samenbrengt.

Galerie Lodiek is een voortzetting van Galerie Het Centrum dat in 2012 opgericht is door Anton Stoltenborg. Dit was in samenwerking met Stichting 'de Lichtenvoorde'. De bijzondere naam van de Galerie is ontleend aan de boerderijnaam Lodiek die ooit aan de familie Stoltenborg is gegeven.

Niet alleen 'gewone' kunstenaars, maar ook de creatievelingen bij de dagbesteding van 'de Lichtenvoorde' maken prachtige kunstwerken. Het samenbrengen van deze twee groepen is het uitgangspunt van de galerie.
Van kunst word je vrolijk en daarom nodigt de galerie mensen ook van harte uit om de kunstwerken op de Dijkstraat 30 te komen bewonderen.

Een groep enthousiaste vrijwilligers runt nu elke zondag van 14:00 uur tot 17:00 uur de galerie. Er is altijd een kunstenaar en een gastvrouw of -heer aanwezig.
Onder het genot van een kopje koffie of thee kan er van de kunst genoten worden. De exposant vertelt dan graag wat over het werk dat in de ruime en mooi ingerichte zaal hangt of staat. De toegang is gratis. Elke twee maanden wordt de expositie gewisseld.

De huidige expositie bestaat uit kunstwerken van vijf docenten van het KVT: Inge Beuting, Marianne Hebels, Lucie Stoltenborg, Mark van Dijk en Mary Naayer.
Zij zijn docenten die cursussen in schilderen en boetseren geven in Den Diek. 'Het is erg leuk om elkaars werk eindelijk te zien en aan onze cursisten en andere geïnteresseerden te tonen,' aldus Marianne.

Het verschil met Het Centrum is dat de galerie één dag in het weekend open is in plaats van het hele weekend. Verder is gebleken dat de drempel om te komen lager is, want de inloop is groter.
Hier zijn de vrijwilligers erg blij mee, want zo worden er meer mensen bereikt. Op 1 maart, toen de huidige expositie begon, waren er al 50 bezoekers! De officiële opening is op de eerste zondag van juni. Bij die tentoonstelling hangen er ook werken van cliënten van Stichting 'de Lichtenvoorde'.

Voor kunstenaars met én zonder beperking

De Galerie kan altijd vrijwilligers gebruiken die geïnteresseerd zijn in kunst. Zij kunnen net als kunstenaars die willen exposeren contact opnemen via het emailadres perron8@delichtenvoorde.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, like dan de facebookpagina: www.facebook.com/galerielodiek.