Een inhaalwedstrijd voor de tweede periode op het kunstgras van Beltrum

Mariënveld heeft punten hard nodig

Beltrum - Op het perfecte kunstgras van Beltrum werd er om 14:30 afgetrapt. Een inhaalwedstrijd voor de tweede periode waarin VIOS Beltrum, in strijd tegen degradatie, de punten hard nodig heeft en Mariënveld naar de top 5 kan kruipen bij een overwinning.

Vanaf minuut 1 was het de thuisploeg dat voorin druk zette en de opbouw van Mariënveld wilde verstoren. In gevaar kwam Mariënveld echter niet, integendeel. Binnen 3 minuten was het Twan die alleen voor de keeper stond, maar de bal naast mikte. Zo'n 2 minuten later was het Justin die ook een grote kans kreeg, maar ook hij kon het scorebord niet aan het werk zetten. Hierna kwam de wedstrijd wat in evenwicht en ging het gelijk op met hier en daar wat kansen voor beide ploegen.

Het is dan de thuisploeg dat na een kwartier op voorsprong komt. Ferdy wilde de bal afschermen voor Remco, maar raakte deze met de knie waardoor de Beltrum spits door kon lopen. Hij speelde de bal te ver voor zich uit, maar Remco raakte hem nog wat een penalty tot gevolg had. Deze pingel werd gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. Niet heel veel later is het echter Mariënveld dat langszij komt. Twan vind deze keer wel het net en scoort de 1-1. Met deze stand floot de scheids even later voor de rust.

De tweede helft ging het ook aardig gelijk op, maar Mariënveld komt via een fraai doelpunt van Lloyd op 1-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar na de goed toegepaste voordeelregel kon de rechtsbuiten doorlopen en afgeven op de linkshalf die de 2-2 binnenschiet in de lange hoek. Met deze stand leek het erop dat het team die de 3-2 zou maken ook zou winnen. Het was Mariënveld dat dit, via een al glijdend schot van Harm, deed een goed kwartier voor tijd. Dezelfde Harm loopt niet veel later van eigen helft achter een steekbal aan die hij vervolgens netjes breed legt op de meegelopen Auke die hem in het lege doel kan schuiven en de eindstand van 2-4 mocht aantekenen.

Al met al een matige wedstrijd van Mariënveldse kant, maar toch de 3 punten waardoor ze Rekken en Neede inhalen op de ranglijst en plek 5 bezetten nu (al heeft Rekken nog 2 wedstrijden tegoed). Volgende week de 3e wedstrijd voor de 3e periode op het programma, thuis tegen Vosseveld. Hopelijk blijft Mariënveld zich bovenin mengen in de strijd om deze 3e periodetitel. Aftrap: 14:00 uur.