Sint Ludger Parochie opent in het weekend van Pasen een nieuwe kerk

Regio - Parochie Sint Ludger opent in het paasweekend een nieuwe kerk. Pastoor Casper Pikkemaat van de parochie in het oostelijk deel van de Achterhoek, noemt het een heugelijk moment. Na allerlei negatieve berichtgevingen over kerksluiting en dat er nog maar weinig kerken in het aartsbisdom overblijven, slaat parochie Sint Ludger een nieuwe weg in: het kerkenwerk gaat online met een interactieve website.

De pagina biedt mededelingen, kerknieuws, informatie over geloofsbeleving voor gezinnen en ook bidden is via deze website mogelijk. In de afgelopen maanden heeft de organisatie hard gewerkt dit mogelijk te maken.

Nieuw leven
Met Pasen viert de kerk de verrijzenis van Jezus Christus: door de dood heen stroomt er nieuw leven binnen. Dit gegeven tekent ook nieuw leven, de lente, parochie Sint Ludger brengt een nieuwe kerk tot leven.
"Naast Pinksteren is Pasen een van de betere momenten voor de geboorte van deze nieuwe kerk", aldus de pastoor.

Overgang
De oude website gaat op Goede Vrijdag 3 april op zwart. Bezoekers zullen een grijze pagina in beeld krijgen met de mededeling dat de nieuwe kerk aan het begin van zondag 5 april 0.00 uur opengaat. Aan de nieuwe website hebben 30 vrijwilligers bestaande uit redacteuren, fotografen en vertegenwoordigers van locatieraden en pastoraatsgroepen gewerkt.

Inhoud website
De ontwikkelaars en vormgevers Eveline Zuurbier en Luuk Kouijzer hebben voor de ontwikkeling van de online kerk het pastoraal beleidsplan als leidraad genomen. Pastorale nabijheid, catechese, de viering van de sacramenten, de viering van de liturgie van de zondag en vernieuwend pastoraat zijn de hoofditems die als een levendige kerk op de website terug zijn te vinden.
"De website is bedoeld voor mensen die de fysieke kerk niet meer bezoeken of zich niet meer bij een geloofsgemeenschap betrokken voelen, maar wel behoefte hebben aan geloofsinformatie of om redenen zoeken naar vormen van spiritualiteit", aldus beiden.

Naam website
De website heeft als adres www.sintludgernu.nl gekregen. "Met 'nu.nl' achter de naam van de parochie omdat deze online kerk middenin 'het nu' staat." De site past zich automatisch aan, aan de resoluties van het medium waarmee de bezoeker de website opvraagt, al of niet doorgelinkt. Want de website is onder meer gelinkt aan de Facebook-pagina van de parochie Sint Ludger en aan het twitter-account van pastoor Casper Pikkemaat, @cpikkemaat.

De oude website gaat Goede Vrijdag op zwart