Een intieme en sfeervolle avond lachen bij Grand Café Markt 5

Sokken raken zoek in wasmachine

Lichtenvoorde- Op zaterdag 14 maart was de eerste avond van Comedy Club 5. Na een verrassingsmenu konden de gasten met volle teugen genieten van comedians Marco Penose en Jim Speelmans.

Grand Café Markt 5 organiseert sinds maart 2014 avonden als deze. Het idee werd geboren toen ze zelf een avondje bij een comedy club in Amsterdam waren. Het leek ze een leuk plan om zoiets ook in Lichtenvoorde te introduceren. Een bureau dat comedians regelt werd ingeschakeld. Het plan is om in de toekomst regionaal talent een kans te geven, door ze in het voorprogramma van een bekende comedian te zetten.

Rond 21:00 uur druppelen de bezoekers binnen die voor een avondje vertier zonder maaltijd hebben gekozen. Vanavond is er plek voor 100 man, er zijn er ongeveer 70. Jong en oud zit door elkaar aan de tafels en stoelen die rond een plek in het midden van de ruimte zijn geschaard. Er zijn stelletjes, maar ook vriendengroepen en families.

Sommigen zijn voor het eerst van hun leven bij een comedy avond. Publiek van buiten Lichtenvoorde heeft ook de weg naar het café gevonden. Zo is er iemand uit Bredevoort.

Vrolijke muziek en een voice-over kondigt iets na 21:30 uur onze Indiase gastheer Mino van Nassau aan. Hij warmt het publiek op voor de comedians waar het deze avond om draait: Marco Penose en Jim Speelmans.

Tussendoor praat hij de twee verschillende acts humoristisch aan elkaar. Penose en Speelmans drijven de spot met het dagelijkse leven, tv-programma's en seks. Met name de vrouwen worden door beide heren op de hak genomen. Speelmans heeft een hekel aan het 'feministische zeikwijf' dat zorgt dat zijn sokken kwijt raken in de wasmachine. Tijdens een andere grap waarin de kenner een verwijzing naar de snorkels herkent, applaudiseert iedereen uitgebreid.

Na anderhalf uur stoppen de grappenmakers. Het publiek heeft een leuke avond gehad waarin veel te lachen viel. 'Het had wel iets langer mogen duren', zegt een bezoekster.

De organisatie is tevreden over het verloop van de avond. Op 18 april is er nog een comedy avond gepland en in het najaar staan er weer twee op het programma.