Net als toen rijdt er straks een karavaan van originele WO2 voertuigen door de straten.
Net als toen rijdt er straks een karavaan van originele WO2 voertuigen door de straten. Foto:

70 jaar bevrijding vieren middels uniek evenement met originele oorlogsvoertuigen

The Final Push 2015

Lichtenvoorde - Het jaar 2015 staat gelijk aan 70 jaar bevrijding van ons land door de Geallieerden. De herinnering hieraan dient behouden te blijven voor het nageslacht en middels dit unieke evenement wordt er de nodige aandacht aan besteed. De eerste activiteiten vinden al eind maart 2015 plaats op de data gelijk aan die van 1945 en de originele routes worden zo veel mogelijk opnieuw gevolgd.

Onder de noemer 'The Final Push' zal een karavaan van originele WO2 voertuigen zich een weg banen door de gebieden die ook in 1945 in de opmars lagen van de Geallieerden. Tussen het startpunt Groesbeek tot aan het eindpunt Groningen, dat na tweeënhalve week zal worden bereikt. In Aalten wordt er een groot bivak gebouwd op het terrein van de Farm & Country Fair. Tijdens deze bivak zijn er bevrijdingsritten naar o.a. Aalten, Bredevoort, Dinxperlo, Lichtenvoorde, Barlo, Ulft, Winterswijk, Varsseveld, Doetinchem en 's Heerenberg.

Iedereen aan de route wordt van harte uitgenodigd om de Nederlandse vlag uit te hangen op het moment dat de colonne door de straat komt. Het bivak is gratis te bezoeken op dinsdag 31 maart en woensdag 1 april vanaf 18.45 uur, Westendorpweg te Aalten.

Voertuigen in Lichtenvoorde
Op 31 maart rond 14.45 uur komen de voertuigen Lichtenvoorde binnen vanuit de Oude Aaltenseweg. Om 15.00 uur begint de herdenking aan de Dijkstraat. Keep Them Rolling nodigt u hierbij van harte uit.

Na een toespraak van Burgemeester Bronsvoort worden er kransen gelegd door Gemeente Oost Gelre en Keep Them Rolling. Met behulp van enkele basisschoolleerlingen wordt de herdenking op gepaste manier afgesloten. Om 15.45 uur vertrekken de voertuigen.
Tien voertuigen rijden langs verpleegtehuis Antoniushoeve, de rest rijdt rechtstreeks naar de Willem Geurinkstraat om vanuit daar door te rijden naar Varsseveld.


www.thefinalpush2015.com