Landelijke Opschoondag 28 maart ook in Lichtenvoorde. Vrijwilligers gezocht

Supermarkt Kruip ruimt omgeving op

Lichtenvoorde – Bij Supermarkt Kruip houden ze niet van zwerfafval. Daarom organiseert ondernemer Roel Kruip op zaterdag 28 maart tijdens de Landelijke Opschoondag een grote schoonmaakactie in de omgeving van zijn winkel.

IJsverpakkingen, kassabonnen, sigaretten en lege frisdrankflesjes. De directe omgeving van een supermarkt is een plek waar vaak afval ligt. Terwijl een schone winkelomgeving juist uitnodigt. Supermarktondernemer Roel Kruip van AH Supermarkt Kruip steekt daarom op zaterdag 28 maart van 09.30 tot 11.00 uur met medewerkers, buurtgenoten, schoolkinderen en andere betrokkenen flink de handen uit de mouwen. Roel Kruip licht toe: "Wij dragen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK), dat staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Belangrijke thema's binnen het SSK keurmerk zijn 'duurzaamheid' en 'lokale betrokkenheid'. Ook het onderwerp 'afvalinzameling en –reductie' staat hoog in het vaandel. De Supporter van Schoonactie is ons dus op het lijf geschreven, en past uitstekend bij het SSK keurmerk en het onderscheidend ondernemerschap."

Prettig en veilig
Roel Kruip verwacht dat een schone(re) winkelomgeving klanten stimuleert om het ook netjes te houden. "Het is prettiger winkelen in een buurt zonder zwerfafval. Bovendien geeft het een groter gevoel van veiligheid." Hij roept iedereen die van schoon(maken) houdt en hart heeft voor de buurt op om deel te nemen aan de actie. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de infobalie in de winkel. Voor geschikt opruimmateriaal, drinken en een versnapering wordt gezorgd.

Stichting SSK reikt het Super Supermarkt Keurmerk uit aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en (net) buiten hun supermarkt. In het SSK staan zeven thema's centraal: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.