Sfeeracties bij aanvang van de wedstrijd. Foto: Marcel Houwer

Longa '30 pakt op valreep punt

Lichtenvoorde - Longa '30 heeft in een matig duel met een spetterend slotkwartier met 2-2 gelijk gespeeld tegen sv Grol. Grol kwam 10 minuten voor het eind van de wedstrijd op een 2-0 voorsprong en leek de zege binnen te hebben. Longa '30 vocht zich echter knap terug en leek zelfs nog de volle buit te gaan pakken; helaas werd de 2-3 afgekeurd wegens buitenspel.

Voor het oog van wederom duizenden toeschouwers begon Longa '30 beter aan de wedstrijd. Grol probeerde net als in het eerste duel met lange ballen op de kopsterke Mart Zieverink gevaarlijk te worden, terwijl Longa '30 meer voetbal wilde laten zien. Helaas kwam dit niet zo goed uit de verf als de laatste weken. Toch de spanning van een derby? Hoe dan ook, de eerste kansen waren voor Longa '30. Zo kopte Nick te Veldhuis een voorzet van Floris Eskes prima in, maar doelman Max de Vries redde erg knap. Daarna hadden Jurgen Wiegerinck (kopbal van dichtbij) en Freek Heinsbroek (intikker bij een corner) kunnen of misschien wel moeten scoren, maar deden dit niet. Aan de andere kant werd Grol twee keer gevaarlijk uit een standaardsituatie. Longa '30 had echter het geluk dat Sander Nijhoff de bal twee keer niet goed raakte waardoor Kay Boschker niet in hoefde te grijpen. Zo stond het bij rust nog 0-0.
Longatrainer Jeroen van Haaren had al snel in de eerste helft een keer moeten wisselen omdat Leon Hoijtink geblesseerd was geraakt. Zijn collega Jos Heutinck moest in de rust de geblesseerde Lennard Walterbos vervangen; dit leverde al vrij snel resultaat op voor Grol. Rob Temmink viel namelijk in en wist na een aantal minuten de 1-0 binnen te koppen. Longa '30 moest op zoek gaan naar de gelijkmaker maar speelde niet goed genoeg om hier echt aanspraak op te maken. Freek Heinsbroek had wel kunnen scoren toen Max de Vries een schot van Floris Eskes niet klem had, maar de aanvaller vond het zijnet. Dit was het sein voor Van Haaren om aanvallend te gaan wisselen. Tim Bader en Thomas Kerperien kwamen het veld in voor Tom Ebbers en Pim Elferink. Longa '30 ging achterin één op één spelen en ging meer risico's nemen. Dit leek funest te worden toen Grol genadeloos toesloeg in de counter. De snelle Sjors Storkhorst ontsnapte en wist Kay Boschker behendig te omspelen. Het was voor Mart Zieverink daarna een makkie om de 2-0 in het lege doel te schuiven.
De wedstrijd leek gespeeld, maar een minuut later had Longa '30 weer hoop. Thomas Kerperien maakte met een mooie kopbal de aansluitingstreffer en dit was voor Longa '30 het sein om alle registers open te trekken. Eindelijk het spektakel waar iedereen op gehoopt had. Longa '30 was een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. Zo werd een schot van Luc Belterman van de lijn gehaald en had Max de Vries weer een uitstekende redding in huis op een schot van Freek Heinsbroek. In de blessuretijd (die lang duurde door de vele blessurebehandelingen voor Grolspelers) viel de 2-2 dan alsnog. Nick te Veldhuis kopte een voorzet perfect terug en zag de bal binnen worden gelopen door Floris Eskes. Het leek nog gekker te worden toen Thomas Kerperien een voorzet van Freek Heinsbroek binnenwerkte, maar na 5 euforische seconden zag men de grensrechter met de vlag in de lucht staan: buitenspel. Zo gingen beiden ploegen teleurgesteld van het veld, maar werd het matige duel toch nog met spektakel afgesloten!

Opstelling Longa '30: Boschker, Elferink (78. Kerperien), Klein Goldewijk, Hoijtink (18. Belterman), Orriëns, Hulshof, Eskes, Ebbers (70. Bader), Heinsbroek, Wiegerinck en Te Veldhuis.