Lichtenvoords Mannenkoor
Lichtenvoords Mannenkoor Foto: Bernadet te Velthuis

Tweestrijd Lichtenvoords Mannenkoor en dameskoor Vivace uit Lievelde

Lichtenvoorde - Ook bij het Lichtenvoords Mannenkoor neemt de vergrijzing snel toe en is het koor de laatste jaren gekrompen tot ongeveer 30 zangers. Maar de inzet om een zo goed mogelijk stukje zang ten gehore te brengen, is er niet minder door geworden.

Dit lieten ze zondag 15 maart goed horen in de Johanneskerk in Lichtenvoorde. Hier werd een zeer vriendschappelijke tweestrijd uitgevochten met het dameskoor Vivace uit Lievelde met als inzet de gunst van het publiek. Het Lichtenvoords Mannenkoor beet de spits af met een vijftal goed gezongen Slavische nummers, waarna Vivace haar beste beentje voorzette met een drietal Engelstalige nummers. Mede door het verschil in repertoire waren de meeste stemmen voor het Mannenkoor.
In de pauze werd door een afgevaardigde van de Nederlands Zangersverbond aan koorlid Evert van Roekel een speldje met oorkonde uitgereikt voor 25 jaar lidmaatschap.

Na de pauze stal Vivace de show, vooral met een sprankelende uitvoering van de "Medley from Sisteract" . Hier kon het daarna volgende Lichtenvoords Mannenkoor met haar Engelse repertoire niet meer tegen op. Het publiek liet met een hartelijk applaus horen wat ze er van vonden en meer nog met een gulle geldelijke gift bij de uitgang van de zaal.