Anja klein Holkenborg (links) feliciteert Eefke met haar jubileum
Anja klein Holkenborg (links) feliciteert Eefke met haar jubileum Foto: Bernadet te Velthuis

Eefke Luiten-Berentschot al 12,5 jaar
gymleidster en trainster bij KSH

Harreveld - Tijdens de jaarlijkse uitvoering van KSH Gym & Streetdance afgelopen zaterdag 21 maart is Eefke Luiten-Berentschot in het zonnetje gezet. Reden hiertoe is haar 12,5 jarig jubileum als gymleidster/trainster bij de KSH. Eefke begon in 2002 als leidster van alle recreatieve groepen op de zaterdagmorgen (kleuters) en de dinsdagavond (basisschool en voortgezet onderwijs). Een paar jaar later heeft Eefke de peutergym opgericht, welke nog steeds wekelijks druk bezocht wordt.

In 2008 nam Eefke de wedstrijdbegeleiding van de selectie op zich. Vanaf 2009 is Eefke zelf de selectiegroep gaan trainen. Toen ze daarvoor destijds gevraagd werd weigerde ze dit in eerste instantie, ervan uitgaande, dat ze het niveau niet 'aan zou kunnen'. Het tegendeel bleek echter waar.

Later had Eefke, samen met KSH de wens om de selectie naar een hoger plan te beuren. Meer trainingsuren kwamen beschikbaar. Eefke gaf de selectietraining op de vrijdagmiddag en de zondagochtend. De wedstrijdbegeleiding bleef ze er ook gewoon naast doen. KSH kan dan ook gerust zeggen dat mede dankzij de inzet van Eefke deze wens ruimschoots in vervulling is gegaan, want de turnsters van KSH mogen regelmatig tijdens wedstrijden het erepodium betreden.

Jeugd enthousiast maken
Eefke laat altijd de leden meedenken in haar gymlessen, uitvoeringen etc. Hierdoor heeft ze veel jeugd enthousiast gekregen om hulpleidster te worden en haar te assisteren tijdens de lessen. Sommigen zijn zelfs de leidstercursus gaan volgen en geven inmiddels ook zelf gymles. Enkele vierjarige kleuters van toen zijn nu 17-jarige dames die in de VO groep nog steeds wekelijks enthousiast een uur gymles volgen van Eefke.

Eefke heeft vanaf het begin alles met 100% inzet en enthousiasme gedaan en weet vertrouwen uit te stralen naar de kinderen & meiden. Eefke word dan ook hartelijk bedankt voor haar inzet, enthousiasme, gezelligheid maar vooral het vertrouwen in KSH en haar leden!