AK Ommen BMX-Greenhoppers
AK Ommen BMX-Greenhoppers Foto: Bernadet te Velthuis

BMX Greenhoppers laten van zich horen
tijdens eerste wedstrijd van het seizoen

Lichtenvoorde - Na de voorbereidende wintertraining zijn de BMX-ers weer klaar voor het nieuwe BMX seizoen. In sportschool Fit-in in Varsseveld werd flink getraind en waar mogelijk werd er uiteraard ook buiten op de baan getraind om de fietsbeheersing te onderhouden.

En dit niet voor niets. De Bissingcrossers in Ommen organiseerden de eerste van negen wedstrijden van het KNWU afdelingskampioenschap Noord-Oost Nederland. De meeste rijders kozen ervoor om de open klasse (dagprijzen) en eigen klasse (klassement) te rijden om zo veel mogelijk te kunnen fietsen.

De rijders waren na een flinke warming up klaar voor de wedstrijd waarbij debutante Daphne Wolterink als eerste Greenhopper het spits mocht afbijten. Jesse Tousain vond de eerste wedstrijd van het seizoen best spannend, maar kon goed meekomen in de kopgroep. Jochem Wolterink kwam in de eigen klasse een plaatsje tekort, maar wist in de open klasse de finale te bereiken. Sven Goossens heeft zich erg goed ontwikkeld de laatste tijd, was alert en kon goed volgen. Thijs Goossens en Mike Beskers zijn in de trainingen vaak al aan elkaar gewaagd, ze haalden vandaag training en realiteit even door elkaar waarbij Thijs in de bocht helaas ten val kwam. Carlijn Goossens reed zich verdienstelijk de finale in.