Jubilarissen Barry Ikink en Marie-José Idink, beide 12,5 jaar lid.
Jubilarissen Barry Ikink en Marie-José Idink, beide 12,5 jaar lid. Foto: Bernadet te Velthuis

Geslaagd voorjaarsconcert van de Fanfare & Slagwerkgroep Antonius Vragender

Lichtenvoorde - Zaterdag 21 maart, na een aantal maanden van repeteren, was het tijd voor het voorjaarsconcert van Fanfare & Slagwerkgroep Antonius. Na een woord van welkom door de voorzitter werd het concert geopend door de fanfare onder leiding van Gido van Schijndel.

Om meteen in de sfeer van de jaren 80, het thema van deze avond, te komen speelde de fanfare als openingswerk "Discoduction". Een mooi stuk gebaseerd op de discostijl uit die tijd.
Daarna volgde er een gevarieerd programma met het zwaardere muziekstuk "Grounds", het prachtige "Dream" uit Les Miserables en de bekende muziek van "Indiana Jones".
En wat is er mooier dan dansen op het strand op de sprankelende ritmes van "Dancing on the Seashore". Het programma voor de pauze werd afgesloten met "Far from over" de titelsong van de film Staying Alive.

Feestelijk tintje
Het concert kreeg een feestelijk tintje door de huldiging van twee jubilarissen. Barry Ikink en Marie-José Idink, beide 12,5 jaar lid, werden in het zonnetje gezet.

Barry neemt het zwaardere werk in de slagwerkgroep voor zijn rekening en is actief in het bestuur en verschillende commissies. Marie-José speelt al 12,5 jaar met veel plezier bariton en zet zich graag in voor de vereniging. Beide van harte gefeliciteerd!

Slagwerkgroep
Na de pauze nam de slagwerkgroep, onder leiding van Michiel Bütterhoff, het stokje over. Zij brachten een viertal werken ten gehore. Met een geweldige drive begonnen zij met "No drums no glory" waarin de contrasten in tempo, dynamiek en stijlen goed hoorbaar waren.
Het tweede stuk dat zij speelden was "Waka bang bang", gevolgd door "We will rock you". Met medewerking van twee gitaristen, bij laatst genoemde werk, werd een fantastisch optreden neergezet. Voor het laatste nummer, "Working 9 to 5" werd alles uit de kast gehaald, bezem, hamer, containers, etc. De slagwerkgroep liet hiermee zien dat overal muziek in zit.

Fanfare
De fanfare nam het laatste deel van de avond voor haar rekening met het lekker in het gehoor liggende "Fame" uit de gelijknamige muziekfilm en het indrukwekkende stuk "Leningrad". De avond werd door hen afgesloten met het bekende "It's a sin" en "Eye of the tiger".

Tot slot werden allen die dit concert mogelijk hebben gemaakt bedankt. Het was een zeer geslaagde avond.

Feestelijk tintje door huldiging jubilarissen