Goud en Zilver voor Femke en Anouk ten Have
Goud en Zilver voor Femke en Anouk ten Have Foto: Bernadet te Velthuis

Goud en Zilver turnen 4e divisie voor Femke en Anouk ten Have

Lichtenvoorde - Zaterdag 28 maart vond in Doetinchem de derde en laatste voorronde van de 4e divisie plaats.

Femke ten Have, junior was als eerste aan de beurt. Femke heeft flink last van een arm blessure en kon daardoor de afgelopen training ook niet voluit mee trainen. Gelukkig was de pijn wat minder vandaag en heeft ze heel veel doorzettingsvermogen getoond door alle toestellen te turnen. In de andere twee voorrondes is Femke telkens 4e geworden en dus net naast het podium. Vandaag turnde ze heel erg goed en we hoopten dan ook erg op een podiumplek.
Ze mocht met de prijsuitreiking zelfs de gouden medaille in ontvangst nemen. Een super resultaat en ze heeft zich ook geplaatst voor de regiofinale op 18 april in Winterswijk.

Anouk ten Have
Daarna was het de beurt voor haar zus Anouk ten Have, senior. Anouk turnt al heel erg lang en dit is ook haar laatste seizoen. In de andere twee voorrondes is Anouk een keer 10e en een keer 14e geworden. Het zou dus vandaag erg spannend worden of dit haar laatste wedstrijd zou worden of dat ze toch nog door zou gaan naar de finale. Eigenlijk had ze zelf niet zo veel zin in de wedstrijd en ging daardoor heel relaxt en ontspannen de wedstrijd in.
Ook Anouk turnde mooie oefeningen op alle toestellen. Het harde trainen werd beloond met een fraaie zilveren medaille. Ook Anouk heeft zich geplaatst voor de regiofinale.

Beide meiden hadden de laatste jaren geen podium plaatsten meer behaald. Dus deze medailles waren extra speciaal.
Femke en Anouk van harte gefeliciteerd met jullie medailles. Super gedaan.

Wedstrijdverslag voetbal Mariënveld

Belangrijke overwinning voor Mariënveld

Beide meiden zijn geplaatst voor regiofinale

Mariënveld - De gedeelde nummers 2 in de 3e periode stonden vandaag in Vragender tegenover elkaar. Deze regenachtige dag liet een glibberig veld achter waarin er belangrijke punten voor de 3e periode op het spel stonden voor Mariënveld en Vragender.

Binnen de minuut was het een voorzet van André die net niet binnengelopen kon worden door Joost en een aantal minuten later belandde een voorzet op de lat. Verder was het een eerste helft dat in evenwicht was en veelal op het middenveld werd uitgevochten. Het niveau was, vooral door het gladde veld, niet hoogstaand. Zonder echt grote kansen werd deze eerste helft doelpuntloos afgesloten.

De tweede helft werden de ruimtes op het middenveld wat groter en het is Mariënveld dat hier beter mee om gaat. Zo kon Wout doorlopen op de keeper na een snel genomen vrije trap, maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal net te kort breed waardoor een doelpunt uitbleef.

Voorsprong
Even later kon Lloyd dan wel de 0-1 binnenlopen en Mariënveld op voorsprong zetten. Een reactie van Vragender is vooruit voetballen en zodoende komt er nog meer ruimte op het middenveld, vooral voor Mariënveld. Vragender krijgt dit laatste deel nog wat kleine kansjes, vooral uit vrije trappen en hoekschoppen, maar op een halve omhaal van Erwin na (die naast het doel verdwijnt) zijn er geen 100% kansen te noteren voor de thuisploeg.
Kort voor tijd is het Mariënveld dat de wedstrijd op slot gooit door een doelpunt van Harm: 0-2.

Belangrijke overwinning
Een belangrijke overwinning voor Mariënveld dat nu bovenaan en 1 punt los staat in de 3e periode. Op de ranglijst blijft Mariënveld 5e staan, al verliezen vandaag de nummers 2, 3 en 4. Het gat met de nummer 2 is nu nog slechts 6 punten, wie weet. Koploper Trias wint gemakkelijk van Vosseveld en staat nu 6 punten los.

Wedstrijd tegen MEC
Met nog 6 wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap hun niet meer te kunnen ontgaan. Mariënveld haalt Tweede Paasdag de wedstrijd thuis tegen MEC in, deze zal nog mee tellen voor de 2e periode.
Aftrap maandag 6 april: 14:00 uur in Mariënveld.

Handbalverslag Erix tegen Huissen

Huissen zet tandje bij en verslaat Erix

Lichtenvoorde - Zaterdagavond 28 maart is het weer zover voor de mannen van Erix om richting Huissen te gaan. Huissen is de kampioen van dit seizoen in de 1ste klasse. Huissen is een breed, jong en snel team. Vanaf het begin ging heren 1 goed van start. Er werd zelfs een voorsprong uitgebouwd.

De mannen van Huissen waren nog niet helemaal scherp leek het. Langzaam maar zeker begon Huissen toch bij te komen en werd de eerste helft afgesloten met kleine achterstand.
Deze achterstand werd grotendeels veroorzaakt door break outs van Huissen. Balverlies of een gestopt schot door de keeper werd direct afgestraft met een break out.

Tweede helft
Niettemin wilde Erix er een mooie wedstrijd van maken. Winnen was niet het doel, maar weggeven was de wedstrijd zeker niet. De tweede helft zag er weer hoopvol uit. Erix bleef redelijk als de ballen maar erin gemikt werden en geen balverlies werd geleden. De achterstand was op een gegeven moment teruggebracht tot 4 doelpunten.
Helaas werd er bij Huissen een tandje bijgezet en werd de wedstrijd beëindigt met een eindstand van 39-29.

Paasweekend vrij
Volgende week word er niet gehandbald maar paaseieren gezocht en zaterdagavond 11 april is de laatste wedstrijd van dit seizoen om 20:15 in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. De mannen worden graag door u aangemoedigd.
Handballende studenten uit Nijmegen en Erix zullen voor een snelle en spannende wedstijd zorgen.