Evi en Fenne Spirit '90
Evi en Fenne Spirit '90 Foto: Bernadet te Velthuis

Meiden van Spirit '90 D1 4e divisie turnen hun derde voorronde

Lichtenvoorde - Op zaterdag 28 maart turnden de meiden van Spirit '90 uit de 4e divisie hun derde voorronde in de turnhal in Doetinchem.

Bij de instap D1 was het de beurt aan Evi Goldewijk. Evi begon goed op sprong en brug. Op beide toestellen had ze het 3e cijfer van de wedstrijd. Balk was het derde onderdeel. Hier was ze wel erg zenuwachtig voor.

Door de zenuwen is ze helaas twee keer van de balk gevallen. Bij het vierde de vloer heeft ze weer een goede oefening laten zien. Uiteindelijk is Evi 7e geworden met een puntentotaal van 49,725.

Bij de pupil1 D1 was het de beurt aan Fenne Hartjes. Fenne was voor de wedstrijd al erg zenuwachtig. Op de eerste twee toestellen sprong en brug heeft ze twee goede oefeningen laten zien. Met het 3e cijfer op sprong en het 4e cijfer op brug.

Bij het derde toestel de balk is Fenne één keer gevallen maar de rest van de oefening ging goed. Op het vierde toestel de vloer had ze weer last van de zenuwen maar ze heeft de oefening helemaal geturnd.

Uiteindelijk is Fenne 11e geworden met een puntentotaal van 50,425. Meiden gefeliciteerd!

Ondanks zenuwen halen meiden goede resultaten

Longa '30 ondanks prachtgoals niet langs Hoogland

Lichtenvoorde - Longa '30 heeft geen revanche kunnen nemen op vv Hoogland. Thuis werd met 2-3 verloren. Longa '30 kwam tweemaal op voorsprong maar kon in de tweede helft geen vuist meer maken.

Al na 6 minuten kwam Longa '30 op voorsprong. Freek Heinsbroek kreeg de bal iets over de middenlijn aangespeeld en zag de keeper ver uit zijn goal staan. Vanaf 40 meter schoot Heinsbroek de bal geweldig binnen: 1-0. Longa '30 kreeg daarna kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Floris Eskes (over) en Nick te Veldhuis (redding keeper) zagen hun lob niet in het doel belanden. Hoogland kreeg daarna meer grip op het spel van Longa '30 en kwam vrij snel op gelijke hoogte. Één van de handige aanvallers schoot de bal onberispelijk in de verre hoek: 1-1. Longa '30 toonde echter karakter en stond al snel weer op voorsprong. Floris Eskes kreeg de bal op de rand van de zestienmeter, nam hem aan en schoot hem prachtig via de onderkant van de lat binnen: 2-1. Op dat moment een verdiende ruststand.
Na rust kwam Longa '30 niet meer in haar spel. Hoogland voetbalde gemakkelijk en kreeg ook twee goede kansen op de gelijkmaker. Bij de eerste redde Kay Boschker fantastisch en bij de tweede sprong men er onzorgvuldig mee om. Longa '30 begon te hopen op een goede afloop totdat het een gemakkelijk gegeven vrije trap tegen kreeg. Hoogland heeft een specialist in huis in de persoon van Luuk Voorburg, al hoefde Voorburg niet eens geweldig binnen te schieten om de 2-2 te maken. Toen diezelfde Voorburg na een onoplettendheid achterin ook de 2-3 kon aantekenen was de wedstrijd gespeeld.
Zo blijft Longa '30 in de grijze middenmoot staan. Longa '30 mag dan wel de meeste scorende ploeg van de competitie zijn, het verschil met de top 4 is ruim 20 tegendoelpunten. Opstelling Longa '30: Boschker, Elferink (33. Belterman), Klein Goldewijk, Orriëns, Hulshof, Eskes, Ebbers (76. Kerperien), Bader (71. Wolters), Heinsbroek, Wiegerinck en Te Veldhuis.

Bon Boys 1 - RKZVC 1: 1 - 2 (1 - 0)

Zeer nuttige overwinning voor RKZVC

Zieuwent - RKZVC heeft slechte herinneringen aan het spelen in Haaksbergen vanuit het verleden omdat er zelden punten werden mee genomen. Vandaag leek RKZVC weer een moeilijke middag te krijgen omdat Bon Boys al in de 2e minuut scoorde via een prachtige kromme bal in de rechterbovenhoek door Milan Bultman. In de loop van de wedstrijd bleek echter langzaam het tegendeel.

Beide ploegen zochten de aanval maar de beste mogelijkheden waren vooral voor RKZVC, hoewel dit er niet veel waren. De eerste was na een kwartier voor Tim van Wijngaarden vanuit een scherpe hoek maar de Haaksbergse keeper redde met de voet. Tien minuten later kon hij net niet bij een lage voorzet van Sven Jurjus. Verder waren er nog wel enkele mooie aanvallen waarbij de mogelijkheden echter niet werden omgezet in kansrijke situaties.
De eerste vijf minuten na rust zette Bon Boys direct weer druk maar de RKZVC defensie redde zich daar goed mee. Daarna kwamen de beste 10 minuten van RKZVC. Een schot van Michiel Krabbenborg in de 51e minuut ging niet eens zoveel over de kruising en een minuut later kreeg Brian Voorhuis na een misser van een Bon Boys verdediger een uitgelezen kans. Mogelijk schoot hij iets te gehaast in waardoor de bal recht op de keeper ging. In de 55e minuut viel de 1-1 na een steenharde corner van Sven Jurjus die door Toby Bokkers vol op de voet werd genomen. Wederom zo'n vijf minuten later was er een kopkans voor Bram te Molder (ruim naast) en viel er een schot te noteren van Tim van Wijngaarden (gepakt door de keeper).

De daaropvolgende 25 minuten vervlakte het spel van RKZVC zodat er in het veld evenwicht ontstond zonder dat er echte kansen uit kwamen voor beide ploegen. In de 87e minuten was het aan goed doorzetten van Ties Heutinck te danken dat de aanval over links een vervolg kreeg. De lage voorzet die daarna volgde van Sven Jurjus kon door Toby Bokkers bij de 2e paal simpel worden binnen geschoten. Uiteraard probeerde Bon Boys daarna, inclusief zo'n acht minuten blessuretijd, druk te zetten maar het Zieuwentse middenveld en de achterhoede hielden de gelederen gesloten. Aan de andere kant moest de Haaksbergse keeper in de 93e minuut nog wel redden op een harde vrije trap onder de lat van Jouke Knippenborg.

Een zeer nuttige overwinning vandaag, vooral ook vanwege de nederlaag van Vorden. Hierdoor is de achterstand op Vorden nog twee punten waarbij Vorden een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zij halen die zaterdag thuis in tegen Doetinchem. Daarna komt Vorden maandag 2e paasdag op bezoek in Zieuwent. Zie www.rkzvc.nl voor uitslagen en programma van de jeugd.