De Kisjeskearls live in de Kletskop

Lichtenvoorde - Om de Pasen op een passende wijze te beginnen heeft de Kletskop op de Paaszaterdag 4 april, "de Kisjeskearls" weten te boeken.

Kisjeskearls = Achterhoekse vertaling van marskramer. Dat waren mannen die met hun koopwaar van huis tot huis trokken om in hun onderhoud te voorzien.

Nu zijn er de 'Kisjeskearls" die van podium naar podium trekken, niet om in hun onderhoud te voorzien maar om de muziek ten gehore te brengen van hun helden, de boerenrockgroep "NORMAAL". De band bestaat uit 4 zeer ervaren muzikanten die hun sporen reeds lang in het rockcircuit verdiend hebben. Ze weten op treffende wijze de sound en de energie uit de bijna 40-jarige historie van de legendarische rockband Normaal neer te zetten.Niet alleen door de hits neer te zetten maar ook het betere onbekendere werk. Een avondje Kisjeskearls is een avond ouderwets

Hoken, brekken en angoan
En hoe kun je Pasen beter beginnen dan met een avondje onvervalste boerenrock uit eigen streek. Zoals altijd geldt: gratis entree en vol= vol. Aanvang rond 22.00 uur.

OBW – Wessels Keukens HV Pacelli 20-26 (12-15)

Derby OBW en Pacelli

Zieuwent - Afgelopen zondag middag speelde Pacelli in Zevenaar tegen de dames van OBW. Het was dus tijd voor 'de derby' van het seizoen. OBW strijd tegen degradatie en de dames van Pacelli staan op een mooie 4 plek op de ranglijst.
In de voorbespreking werd er gezegd dat de dames de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden vast moesten proberen te houden. De Zieuwentsen werden nog gewaarschuwd voor de instelling van OBW, zij hebben de punten nog hard nodig en zullen knokken tot de laatste minuut.

In het begin van de wedstrijd nam Pacelli al snel een kleine voorsprong op OBW. Op de snelle aanvallen van Pacelli had OBW niet direct grip. In de loop van de wedstrijd kreeg OBW beter grip op deze snelle aanvallen. In de verdediging stond Pacelli goed en werd er goed samen gewerkt. Hierdoor ging Pacelli de rust in met 3 doelpunten verschil, 12-15.

Coach Hedwig gaf in de rust aan dat Pacelli op dezelfde manier door moesten gaan, maar dat er meer overtuiging mocht komen in de aanvallen. Ook moesten de dames als team blijven spelen zodat er niet 'de beruchte 10 minuten' ontstaan waarin Pacelli de voorsprong uit handen geeft. Pacelli ging de tweede helft door met waar ze de eerste helft mee geëindigd zijn. Hierdoor werd de voorsprong langzaam uitgebouwd. De eindstand was 20-26

Zaterdag 11 april speelt Pacelli de laatste wedstrijd van het seizoen. De dames spelen die avond tegen HVBS. Kom de dames aanmoedigen zodat ze de laatste punten van het seizoen thuis houden. Na afloop van de wedstrijd is er een seizoensafsluiting, kom gezellig een drankje drinken!