De huidige vervallen accommodatie van PSV ‘In den Bosch’.
De huidige vervallen accommodatie van PSV ‘In den Bosch’. Foto: Theo Huijskes

Accommodatie moet hoognodig vernieuwd worden

Subsidie van zestigduizend euro voor PSV

Lichtenvoorde - "Natuurlijk zijn wij blij met de toegekende gemeentelijke subsidie, maar dat wel met een dubbel gevoel." Deze eerste reactie, naar aanleiding van het besluit van burgemeester en wethouders van Oost Gelre voor de toekenning van een subsidie van zestigduizend euro, komt uit de mond van Ilona Hendriks, secretaris van de Paarden Sport Vereniging 'In den Bosch' in Lichtenvoorde.

De dankzij een samenwerking tussen de Ponyclub De Schansruiters uit Lievelde en de Landelijke Rijvereniging Zieuwent-Harreveld gesmede fusieclub wil nog liever vandaag dan morgen beginnen met een grondige opknapbeurt van de inmiddels verpauperde, zeg maar gerust armetierige accommodatie aan de Boschlaan in Lichtenvoorde.

"Het kan echt niet langer zo. Alles is verouderd en versleten, zaken als waterleiding, riolering, elektriciteit en ga zo maar moeten hoognodig vernieuwd worden. Het dak zakt door en is lek met het gevolg dat alles verrot. In het oude gebouwtje, dat een kantine moet voorstellen, stinkt het muf en nodigt om meerdere redenen niet uit om er te vertoeven", aldus Hendriks.

Ondanks dat het niet gemakkelijk was om beide voormalige verenigingen, ieder met een geheel eigen geschiedenis en identiteit, samen te voegen, is de huidige club met maar liefst 145 leden springlevend en dientengevolge toe aan een goede accommodatie.
Zo wordt er op maar liefst vier avonden in de week les gegeven.
Eigen werkzaamheid
Het dubbele gevoel bij de subsidietoezegging heeft volgens Ilona Hendriks te maken met het gegeven dat men in totaal een bedrag heeft begroot van 135.000 euro voor de verbouwing van de accommodatie.

"Dit bedrag is de uitkomst van een nieuwe berekening, waarbij alleen maar de meest noodzakelijke zaken zijn meegenomen.

Door zelfwerkzaamheid en uit acties e.d. gereserveerde gelden kunnen wij 35 duizend euro zelf inbrengen, waardoor wij dus met een tekort kampen van 100 duizend euro. Nu wij voorlopig slechts 60 duizend euro ontvangen, zitten wij weliswaar nog met een gat van 40 duizend euro, maar dat wil niet zeggen dat wij niet gaan beginnen. Zaken als bestrating e.d. zullen wij nog niet ter hand nemen.

Kantine
Het is de bedoeling dat de kantine op de plek komt waar nu de hindernissen- en materialenloods staat. Ook met de nieuwbouw van een dergelijke loods moeten wij dus noodgedwongen wachten. De kantine, hoeft absoluut geen luxe verblijf te worden, heeft de eerste prioriteit. Wij hebben talrijke 70-plus leden, die regelmatig komen kijken en die graag een kop koffie of een borrel willen drinken. Wij hebben ook ooit onze gedachten laten gaan over een nieuwe binnenaccommodatie. Maar dat is voorlopig een brug te ver. Laten wij eerst het hoogstnoodzakelijke maar gaan aanpakken."

Gemeentelijke sportvisie
Wethouder sportzaken Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre zegt dat de toezegging van 60 duizend euro eigenlijk al gedaan is door het vorige college en dientengevolge ook in de begroting is meegenomen. "Toen wij werden geconfronteerd met een nieuwe berekening, die het dubbele bedrag en nog meer behelsde, was het 13 november 2014 en dat een week na de jaarlijkse begrotingsvergadering.

En juist in het kader van de begrotingsvergadering, waarbij de aanleg van een kunstgrasveld ten behoeve van RKZVC in Zieuwent aan de orde kwam, heeft de gemeenteraad besloten een nieuwe gemeentelijke sportvisie te laten opstellen.
Een visie, eenmaal vastgesteld door de raad, waaraan een nieuw afwegingskader wordt gekoppeld om zodoende nieuwe aanvragen voor subsidiëring van sportaccommodaties goed te kunnen beoordelen.

Het nu nog resterende bedrag van circa veertigduizend euro komt derhalve in een later stadium, dat wil zeggen na de vaststelling van de nieuwe sportvisie aan de orde. Neemt niet weg dat PSV 'In den Bosch' nu in ieder geval al aan de slag kan gaan."


Presentatie als afsluiting samenspelweek

Bandjesavond bij Boogie Woogie

Oost Gelre - Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur, organiseert op vrijdag 10 april een bandjesavond in de concertzaal aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. De avond begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur).

Het is belangrijk dat leerlingen regelmatig ervaring opdoen in het samenspelen met andere instrumenten en leerlingen, zeker binnen de praktijk van de lichte muziek (pop/ jazz etc.).

Daarom organiseert Boogie Woogie ieder jaar een samenspelweek. In de lessen wordt dan extra aandacht besteed aan het samenspel in verschillende combinaties.

Samenspel
De samenspelweek wordt afgesloten met een presentatie waaraan leerlingen én docenten meewerken.

Dit slotconcert vindt plaats op vrijdag 10 april om 19.30 uur in de concertzaal van Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur, aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Bandjes en gelegenheidsformaties laten verschillende nummers horen.
Laat u verrassen en kom genieten! De entree is gratis en de zaal is open vanaf 19.15 uur.

Boogie Woogie is een centrum voor cultuureducatie in de regio Oost Achterhoek en met name voor de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. Met bijna 40 docenten en ruim 1700 leerlingen vervult Boogie Woogie een belangrijke rol in de muziekopleiding van muziekverenigingen, koren en particulieren.

Behalve met muziek wil Boogie Woogie (de naam refereert aan een muziekstijl én aan het bekende schilderij Victory Boogie Woogie van oud-Winterswijker Piet Mondriaan) zich ook meer met andere muziekvormen zoals dans en theater gaan bezighouden.


www.boogiewoogie.nl
Tel: 0543 51 55 6
info@boogiewoogie.nl