XHC Chaletbouw bouwt chalets gericht op het hogere segment.
XHC Chaletbouw bouwt chalets gericht op het hogere segment. Foto: PR

Presentatie en rondleiding bij XHC Chaletbouw voor Ondernemersclub Vragender

Ondernemersclub op excursie

Lichtenvoorde - De Ondernemersclub Vragender is onlangs op excursie geweest bij XHC Chaletbouw.

Rond 19.30 uur kwam de groep binnendruppelen bij XHC Chaletbouw aan de Heringsaweg, voorheen Bouwbedrijf Wessels BV. Na het drinken van een kopje koffie of thee begon Gerhard Kronenberg met een presentatie van hun bedrijf waarin ze in 23 stappen de bouw van een chalet lieten zien.

Ze zijn bijna 6 jaar geleden met 6 personen begonnen en nu zijn er 23 mensen werkzaam. Ze bouwen chalets in alle maten en kleuren en ze richten zich daarbij vooral op het hogere segment met zeer strenge kwaliteitseisen. Dit gebeurt naar de wensen van de klanten. De gehele bouw van de chalet gebeurt in eigen beheer. Het stalen onderstel komt op enkele vliegtuigwielen te staan. Daarna komt de verdere afbouw, geheel in hout.

XHC Chaletbouw produceert zo'n 80 chalets per jaar. Daarbij opereren ze ook op de Duitse en Zwitserse markt. Door andere weersomstandigheden zijn dan weer andere constructies nodig. Na de presentatie werd de groep opgesplitst rondgeleid door de hal. De gehele bouw van de chalets was te zien. De nieuwe trend in de campingwereld was ook te zien; een privétoilet, douchegebouw te gebruiken voor de campingbezoeker. Er werden foto's getoond van de diverse soorten chalets.

In de showroom werden de producten getoond die gebruikt worden in de chalets. En buiten werd een trekkershut en zo'n douchegebouw getoond die gereed was. Kortom, het was een zeer boeiende rondleiding en je kon een goed beeld vormen van de bezigheden binnen het bedrijf.
Rond 21.30 uur ging de groep richting Café Beneman, waar na geborreld werd. Het was een mooie avond waarin de club weer een bedrijf beter heeft leren kennen. De Ondernemersclub Vragender wil dan ook Gerhard Kronenberg bedanken voor zijn gastvrijheid.