Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Vijftal geslaagd voor AED bedieningscursus

Lichtenvoorde - Als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting heeft EHBO Lichtenvoorde de cursus: AED en bediener AED, voor niet EHBO-ers georganiseerd.

Voor een laag bedrag kan bijna iedereen gerichte en adequate hulp bieden aan iemand die een hartinfarct krijgt. Bij kamer fibrilleren van het hart, kan een reanimatie succesvol zijn, als bij voorkeur binnen de 6 minuten wordt gestart met reanimeren. De kans op succes is het grootste binnen deze tijd en de eventuele restschade is dan zo klein mogelijk.

De gemeente Oost Gelre probeert om de gemeente "Hartveilig" te krijgen. Dit betekent dat er op strategische plekken voldoende AED's hangen en er voldoende geschoolde vrijwilligers zijn om daarmee om te gaan en te starten met de reanimatie tot de specialisten het kunnen overnemen.

Vier nieuwe mensen mochten wij verwelkomen en één persoon die voor de herhalingsles kwam. Alle vijf zijn (weer) geslaagd. EHBO Lichtenvoorde hoopt dan ook dat ze zich gaan aanmelden bij Hartveilig Wonen. Momenteel zijn er ongeveer driehonderd vrijwilligers in de gemeente Oost Gelre die zich hebben ingeschreven. Als u een diploma reanimeren en bediener AED heeft, meld u dan ook aan! De mensen die nu geslaagd zijn, hebben het examen met glans doorstaan. Ook u kunt zich hiervoor aanmelden.


www.ehbolichtenvoorde.nl

Filmmiddag 24 april: Schindlers List

Gezellige bingomiddag

Lichtenvoorde - De KBO vrijwilligers organiseren weer een gezellige Bingomiddag op woensdag 15 april om 14.00 uur in ruimte 1a. Er zijn weer prachtige prijzen te winnen. Maar het allerbelangrijkste is dat iedereen zich weer kostelijk vermaakt en geniet van de spanning die het spelletje met zich meebrengt. Ook niet leden zijn welkom!

Op 24 april om 13.30 uur wordt de film Schindlers List gedraaid in De Treffer. De filmcommissie heeft ditmaal gekozen voor de indrukwekkende verfilming van het verhaal over de fabrikant Schindler. Deze succesvolle zakenman wist, werkend onder de ogen van de Nazi's, ruim 1100 Joden te redden uit de handen van die vijand. De film is destijds met diverse Oscars bekroond en was een doorslaand kassucces.
Nu 70 jaar na de bevrijding is dit epos een passende afsluiting van het wederom succesvolle filmseizoen van de KBO.