De leden van de Rainbowband op weg naar het 4e lustrum.
De leden van de Rainbowband op weg naar het 4e lustrum. Foto: PR

Al 20 jaar Rainbowband muziek

Lichtenvoorde – De muzikanten van de Rainbowband vieren zondagmiddag 12 april feest vanwege hun 20-jarig bestaan. De band bestaat uit zo'n 40 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle leden kijken er al helemaal naar uit om dit feestje te vieren.

De leiding van de Rainbowband is vanaf het begin in handen van Tonnie Weikamp en Leo Niënhuis. Willy Engelbarts is er 10 jaar bij betrokken en sinds kort krijgen de mensen assistentie van Dorien Harbers.

De band is uitgegroeid tot een begrip in Lichtenvoorde en omstreken. De leden komen ook uit de hele regio en variëren qua leeftijd van 15 tot ruim 50 jaar en ondanks het grote leeftijdsverschil en verstandelijke vermogens kunnen ze allemaal goed met elkaar overweg.
Sinds een paar jaar heeft de band een oefenruimte in de Hamalandschool aan de Van Ostadestraat.

Feestje
Tijdens de jubileummiddag zijn er diverse verenigingen uitgenodigd waarmee in het verleden is samengespeeld of waarmee andere banden zijn. Naast familie, vrienden, leiding en medebewoners van de bandleden, is iedereen natuurlijk deze middag welkom. Dus heeft u zin in een leuke middag kom dan zondag naar De Swite, Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde.